Сирна запіканка в аерогрилі

Читать на русском
Автор
5187
  • 40 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Сирна запіканка – страва, улюблена з дитинства. Запіканка вийде особливо смачною, якщо ви не забудете додати родзинки та ванільний цукор.

Щоб ваша запіканка вийшла ніжною, повітряною і буквально танула в роті, зверніть увагу на кілька важливих моментів. Сир найкраще використовувати не зернистий, а м'який, пастоподібний, або попередньо протерти його через сито. Після того як ви змішали всі інгредієнти, дайте тісту постояти хвилин 15-20. Це потрібно, щоб манка встигла набухнути, забравши зайву вологу і запобігши осіданню запіканки під час випікання.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Сир розім'яти, додати 2 яйця, манку, цукор, ванільний цукор, все гарненько перемішати, всипати промиті родзинки.

  2. Форму змастити маслом, посипати панірувальними сухарями.

  3. Викласти у форму сир, залити сметаною.

  4. Поставити в аерогриль на середню решітку, на низьку швидкість при 205 градусах на 35 хвилин. Потім збільшити швидкість до середньої, температуру до 235 градусів і залишити ще на 20 хвилин.

Як і з чим подавати

Подавайте запіканку, нарізавши на порційні шматочки, і запропонуйте до неї різні доповнення. Класичний варіант — це, звичайно, сметана, але також підійдуть солодкий ягідний соус, варення, джем, мед або згущене молоко. Можна також посипати запіканку цукровою пудрою або тертим шоколадом прямо перед подачею.

Смачного!