-
40 хв
Приготування
-
4
порції
Сирна запіканка – страва, улюблена з дитинства. Запіканка вийде особливо смачною, якщо ви не забудете додати родзинки та ванільний цукор.
Щоб ваша запіканка вийшла ніжною, повітряною і буквально танула в роті, зверніть увагу на кілька важливих моментів. Сир найкраще використовувати не зернистий, а м'який, пастоподібний, або попередньо протерти його через сито. Після того як ви змішали всі інгредієнти, дайте тісту постояти хвилин 15-20. Це потрібно, щоб манка встигла набухнути, забравши зайву вологу і запобігши осіданню запіканки під час випікання.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
до смаку
-
400 г
-
2 шт
-
2 ст. л.
-
до смаку
-
до смаку
-
10 - 15 г
-
до смаку
-
3 - 4 ст. л.
Етапи приготування
-
Сир розім'яти, додати 2 яйця, манку, цукор, ванільний цукор, все гарненько перемішати, всипати промиті родзинки.
-
Форму змастити маслом, посипати панірувальними сухарями.
-
Викласти у форму сир, залити сметаною.
-
Поставити в аерогриль на середню решітку, на низьку швидкість при 205 градусах на 35 хвилин. Потім збільшити швидкість до середньої, температуру до 235 градусів і залишити ще на 20 хвилин.
Як і з чим подавати
Подавайте запіканку, нарізавши на порційні шматочки, і запропонуйте до неї різні доповнення. Класичний варіант — це, звичайно, сметана, але також підійдуть солодкий ягідний соус, варення, джем, мед або згущене молоко. Можна також посипати запіканку цукровою пудрою або тертим шоколадом прямо перед подачею.
Смачного!