Круасани

Читать на русском
Автор
87
Круасани
  • 2 г

    Приготування

  • 10

    порцій

Для приготування смачних та повітряних круасанів вам знадобиться цілком звичайний набір інгредієнтів, таких як молоко, дріжджі, яйця, маргарин, борошно та цукор.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Поради щодо приготування тіста на круасани

  • Додайте 1-2 ст. л. олії в тісто, якщо хочете, щоб воно було ще ніжнішим.
  • Дайте тісту настоятися в холодильнику не менше 6 годин, а краще — ніч. Це розвиває клейковину та покращує текстуру випічки.
  • Маргарин можна замінити вершковим маслом, тоді виріб буде більш ароматним, хоч і калорійним.
  • Замість цукру частину можна замінити медом чи кокосовим цукром.

Етапи приготування

  1. У молоко покладіть всі компоненти, крім борошна (маргарину – 1/2 норми у розтопленому вигляді), і добре збийте.

  2. Поступово додайте борошно, замісіть тісто (місите, не шкодуючи). Залишіть тісто в теплому місці на 1,5 години.

  3. Потім поділіть тісто на 2 частини. Кожну частину розкачайте. На одну половину розкачаної частини тіста натріть половину маргарину, що залишився, закрийте другою половиною, добре защипніть краї, розкотіть качалкою, складіть ще раз навпіл і ще раз розкотіть. Цю процедуру повторіть кілька разів. Те саме зробіть з другою частиною тіста.

  4. Готове тісто покладіть у целофановий пакет, заповніть його повітрям (надуйте), герметично запакуйте і покладіть у холодильник. Чим довше тісто там пролежить, тим краще.

  5. Дістаньте тісто, розкачайте, розріжте на трикутники, покладіть будь-яку начинку та загорніть рулетиками.

  6. Випікайте в духовці, вистеливши лист папером для випічки.

Як і з чим подавати круасани

Для простого і смачного сніданку достатньо запропонувати теплі круасани, щоб вони зберегли свою повітряну текстуру й аромат. До них відмінно підійде вершкове масло, різноманітні джеми та варення, мед або згущене молоко. Любителі ситнішого сніданку можуть доповнити круасани скибочками сиру, шинки, слабосолоної риби або паштету.

Круасани також чудово поєднуються із солодкими начинками. Їх можна розрізати вздовж і наповнити шоколадною пастою, збитими вершками, свіжими ягодами та фруктами. Такий десерт стане чудовим доповненням до чашки кави, чаю чи какао.

Якщо ви хочете подати круасани як закуску, спробуйте зробити з них невеликі бутерброди з різними начинками: курячим філе, тунцем, овочами та м’яким сиром.