-
45 хв
Приготування
-
8
порцій
Найніжніша мармурова запіканка з гарбузом та сиром порадує не лише смаком, а й гарним зовнішнім виглядом.
Запіканку з гарбуза можна готувати і на сніданок, і як десерт. Вона виходить дуже ніжною та легкою. Щоб досягти ідеальної текстури запіканки, не забудьте віджати зайву вологу з натертого гарбуза, а сирну основу добре збити в блендері. Запікання при помірній температурі гарантує, що запіканка підніметься і залишиться соковитою всередині.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
125 г
-
3 ст. л.
-
1 ч. л.
-
по вкусу
-
3 шт.
-
100 мл
-
1 ч. л.
Етапи приготування
-
Сир, молоко, яйця, підсолоджувач, манну крупу та розпушувач збийте у блендері до однорідного стану. Отриману суміш розділіть навпіл.
-
Потім натріть гарбуз на дрібній тертці та відіжміть. Додайте туди корицю та підсолоджувач. Змішайте з половиною сирної маси.
-
Змастіть форму для випікання олією. Викладайте по черзі білу та помаранчеву суміш (по 2 ст. л.).
-
Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.
Як і з чим подавати
Мармурова запіканка з гарбузом та сиром — це легкий та ароматний десерт, який можна подавати як теплим, так і повністю охололим. Її смак доповнить нежирна сметана або йогурт. Якщо ви полюбляєте солодке, шматочок гарбузової запіканки можна полити медом, варенням або шоколадним топінгом.
На тарілку з мармуровою запіканкою з гарбуза можна викласти свіжі ягоди або скибки апельсина.
Подавайте гарбузову запіканку з чашкою ароматного чаю, кави або молока.
Смачного!