Мармурова запіканка з гарбузом та сиром

Читать на русском
Автор
431
  • 45 хв

    Приготування

  • 8

    порцій

Найніжніша мармурова запіканка з гарбузом та сиром порадує не лише смаком, а й гарним зовнішнім виглядом.

Запіканку з гарбуза можна готувати і на сніданок, і як десерт. Вона виходить дуже ніжною та легкою. Щоб досягти ідеальної текстури запіканки, не забудьте віджати зайву вологу з натертого гарбуза, а сирну основу добре збити в блендері. Запікання при помірній температурі гарантує, що запіканка підніметься і залишиться соковитою всередині.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Сир, молоко, яйця, підсолоджувач, манну крупу та розпушувач збийте у блендері до однорідного стану. Отриману суміш розділіть навпіл.

  2. Потім натріть гарбуз на дрібній тертці та відіжміть. Додайте туди корицю та підсолоджувач. Змішайте з половиною сирної маси.

  3. Змастіть форму для випікання олією. Викладайте по черзі білу та помаранчеву суміш (по 2 ст. л.).

  4. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.

Як і з чим подавати

Мармурова запіканка з гарбузом та сиром — це легкий та ароматний десерт, який можна подавати як теплим, так і повністю охололим. Її смак доповнить нежирна сметана або йогурт. Якщо ви полюбляєте солодке, шматочок гарбузової запіканки можна полити медом, варенням або шоколадним топінгом.

На тарілку з мармуровою запіканкою з гарбуза можна викласти свіжі ягоди або скибки апельсина.

Подавайте гарбузову запіканку з чашкою ароматного чаю, кави або молока.

Смачного!