
-
35 хв
Приготування
-
4
порції
Курячі стегна з грибами та винним соусом, що може бути смачнішим для сімейного обіду або вечері. Особливий аромат і смак цій страві додадуть орегано та базилік.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
по вкусу
-
1 ст.
-
2 ст.
-
12 шт.
-
по вкусу
-
по вкусу
-
2 шт.
-
3 шт.
-
2 шт.
-
10 шт.
-
2 ст.
-
1,6 мл
-
2 ст. л.
-
3 ч. л.
-
250 г
-
20-25 листьев
Етапи приготування
-
Стегна миємо і сушимо паперовими рушниками. У невеликій мисці змішуємо 3 ч. л. солі та 1 ч. л. меленого перцю. Присипаємо цією сумішшю стегенця з обох боків.
-
Борошно висипаємо в каструлю і обвалюємо в ній м’ясо з усіх боків.
-
У великій сковороді нагріваємо оливкову олію. Як тільки масло нагріється, обсмажуємо по черзі стегенця до золотистої скоринки (близько 5 хвилин на кожну сторону). При необхідності додаємо ще олії. Обсмажені стегна викладаємо на блюдо.
-
На цій же сковороді обсмажуємо протягом 5 хвилин нарізаний перець, цибулю, подрібнений часник. Додаємо 2 ч. л. солі та 1 ч. л. меленого перцю.
-
У сковороду наливаємо вино та доводимо до кипіння. Залишаємо тущкуватись на 3 хвилини, поки рідина не випарується в два рази. Додаємо томати разом із соком, вливаємо бульйон, додаємо цукор, орегано та нарізані гриби. Залишаємо тушкуватись без кришки на 45 хвилин на маленькому вогні.
-
Перекладаємо курку у блюдо для запікання, відправляємо під гриль у розігріту духовку на 3 хвилини, зливаємо зайвий жир, додатково солимо та перчимо.
-
На курку зверху виливаємо соус, прикрашаємо рубаним базиліком та маслинами.
Як і з чим подавати курячі стегна у винному соусі
Курячі стегенця з грибами та винним соусом – це самодостатня та ароматна страва, яка стане окрасою будь-якого столу. Однак щоб зробити трапезу ще більш насиченою та смачною, можна доповнити її різними гарнірами.
Як гарнір до курячих стегенець з грибами і винним соусом відмінно підійдуть картопляне пюре, рис, паста, запечені овочі, кускус або булгур.