Курячі стегна у винному соусі

Читать на русском
Автор
21
Курячі стегна у винному соусі
  • 35 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Курячі стегна з грибами та винним соусом, що може бути смачнішим для сімейного обіду або вечері. Особливий аромат і смак цій страві додадуть орегано та базилік.

Етапи приготування

  1. Стегна миємо і сушимо паперовими рушниками. У невеликій мисці змішуємо 3 ч. л. солі та 1 ч. л. меленого перцю. Присипаємо цією сумішшю стегенця з обох боків.

  2. Борошно висипаємо в каструлю і обвалюємо в ній м’ясо з усіх боків.

  3. У великій сковороді нагріваємо оливкову олію. Як тільки масло нагріється, обсмажуємо по черзі стегенця до золотистої скоринки (близько 5 хвилин на кожну сторону). При необхідності додаємо ще олії. Обсмажені стегна викладаємо на блюдо.

  4. На цій же сковороді обсмажуємо протягом 5 хвилин нарізаний перець, цибулю, подрібнений часник. Додаємо 2 ч. л. солі та 1 ч. л. меленого перцю.

  5. У сковороду наливаємо вино та доводимо до кипіння. Залишаємо тущкуватись на 3 хвилини, поки рідина не випарується в два рази. Додаємо томати разом із соком, вливаємо бульйон, додаємо цукор, орегано та нарізані гриби. Залишаємо тушкуватись без кришки на 45 хвилин на маленькому вогні.

  6. Перекладаємо курку у блюдо для запікання, відправляємо під гриль у розігріту духовку на 3 хвилини, зливаємо зайвий жир, додатково солимо та перчимо.

  7. На курку зверху виливаємо соус, прикрашаємо рубаним базиліком та маслинами.

Як і з чим подавати курячі стегна у винному соусі

Курячі стегенця з грибами та винним соусом – це самодостатня та ароматна страва, яка стане окрасою будь-якого столу. Однак щоб зробити трапезу ще більш насиченою та смачною, можна доповнити її різними гарнірами.

Як гарнір до курячих стегенець з грибами і винним соусом відмінно підійдуть картопляне пюре, рис, паста, запечені овочі, кускус або булгур.