-
35 хв
Приготування
-
4
порції
Гречана каша із сушеними грибами — чудова ідея для ситної та корисної вечері. Рекомендуємо приготувати!
Ця каша не тільки нагодує всю сім'ю, але й наповнить кухню приємним ароматом грибів. Головний секрет насиченого смаку гречаної каші з грибами — використання грибного настою замість звичайної води. А якщо хочете надати страві ще й легкого вершкового смаку, під час обсмажування гречки додайте трохи вершкового масла.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
3 стакана
-
до смаку
-
2-3 стакана
-
2 шт.
-
до смаку
Етапи приготування
-
Гриби промити, скласти в каструлю, залити 3 склянками води і залишити на годину. Злити рідину та нарізати гриби дрібними кубиками.
-
Залити грибним настоєм, посолити та довести до кипіння.
-
Гречану крупу підсмажити на сухій сковороді та додати до грибів. Приправити за смаком.
-
Коли каша загусне, поставити у гарячу духовку на годину до випаровування рідини.
Як і з чим подавати
Подавайте гречану кашу з грибами гарячою, як основну самостійну страву.
Перед подачею на стіл кашу можна присипати дрібно нарізаним кропом або петрушкою, або обсмаженою до золотистого кольору цибулею.
Як доповнення до каші з грибами підійдуть мариновані або солоні огірки, квашена капуста чи інші домашні соління.