Гречана каша із сушеними грибами

Читать на русском
Автор
281
  • 35 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Гречана каша із сушеними грибами — чудова ідея для ситної та корисної вечері. Рекомендуємо приготувати!

Ця каша не тільки нагодує всю сім'ю, але й наповнить кухню приємним ароматом грибів. Головний секрет насиченого смаку гречаної каші з грибами — використання грибного настою замість звичайної води. А якщо хочете надати страві ще й легкого вершкового смаку, під час обсмажування гречки додайте трохи вершкового масла.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Гриби промити, скласти в каструлю, залити 3 склянками води і залишити на годину. Злити рідину та нарізати гриби дрібними кубиками.

  2. Залити грибним настоєм, посолити та довести до кипіння.

  3. Гречану крупу підсмажити на сухій сковороді та додати до грибів. Приправити за смаком.

  4. Коли каша загусне, поставити у гарячу духовку на годину до випаровування рідини.

Як і з чим подавати

Подавайте гречану кашу з грибами гарячою, як основну самостійну страву.

Перед подачею на стіл кашу можна присипати дрібно нарізаним кропом або петрушкою, або обсмаженою до золотистого кольору цибулею.

Як доповнення до каші з грибами підійдуть мариновані або солоні огірки, квашена капуста чи інші домашні соління.