Брюссельська капуста під вершково-гірчичним соусом

Читать на русском
Автор
126
  • 10 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Брюссельська капуста багата на вітаміни та чудово підходить для приготування легких, але ситних страв. У поєднанні з лимонним соком, вершками та гірчицею вона розкриває м'який горіховий смак і стає ідеальною теплою закускою. Приготувати таку капусту просто. Важливо лише не переварити її, щоб зберегти щільну текстуру та смак.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Відваріть брюссельську капусту в підсоленій воді з додаванням лимонного соку протягом 5–7 хвилин. Злийте воду, залишивши 50 мл.

  2. Займіться соусом. Обсмажте нарізану цибулю на вершковому маслі. Додайте борошно і перемішайте. Влийте вершки, додайте гірчицю та відвар із капусти, а також посічену зелень.

  3. Варіть до загустіння соусу — 2–3 хвилини.

  4. Додайте капусту і готуйте ще 5 хвилин.

Як і з чим подавати

Подавайте страву гарячою. Брюссельська капуста під вершково-гірчичним соусом поєднується з м'ясом, куркою, рибою, картоплею або рисом. Також її можна подавати як самостійну страву в поєднанні з хрустким хлібом.

Смачного!