Брюссельська капуста під вершково-гірчичним соусом
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 126
-
10 хв
Приготування
-
4
порції
Брюссельська капуста багата на вітаміни та чудово підходить для приготування легких, але ситних страв. У поєднанні з лимонним соком, вершками та гірчицею вона розкриває м'який горіховий смак і стає ідеальною теплою закускою. Приготувати таку капусту просто. Важливо лише не переварити її, щоб зберегти щільну текстуру та смак.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
500 г
-
до смаку
-
50 г
-
1 ст. л.
-
1 ст. л.
-
до смаку
-
150 мл
Етапи приготування
-
Відваріть брюссельську капусту в підсоленій воді з додаванням лимонного соку протягом 5–7 хвилин. Злийте воду, залишивши 50 мл.
-
Займіться соусом. Обсмажте нарізану цибулю на вершковому маслі. Додайте борошно і перемішайте. Влийте вершки, додайте гірчицю та відвар із капусти, а також посічену зелень.
-
Варіть до загустіння соусу — 2–3 хвилини.
-
Додайте капусту і готуйте ще 5 хвилин.
Як і з чим подавати
Подавайте страву гарячою. Брюссельська капуста під вершково-гірчичним соусом поєднується з м'ясом, куркою, рибою, картоплею або рисом. Також її можна подавати як самостійну страву в поєднанні з хрустким хлібом.
Смачного!