-
30 хв
Приготування
-
4
порції
Гарбуз американського сорту сквош набагато корисніший за звичайний і при цьому має дивовижний солодкий горіховий смак. У поєднанні з пряними травами, помідорами та сиром гарбуз заграє новими фарбами. Рекомендуємо!
Сквош – малопоширений вид гарбузів. Стиглий плід на вигляд нагадує перезрілий кабачок з тонкою твердою шкіркою. Залежно від сорту плоди бувають булавоподібної чи овальної форми. Характерною особливістю цього різновиду гарбуза є світло-жовта, іноді майже біла м'якота. Її структура не гомогенна, як у звичного нам гарбуза, а розшаровується на хрусткі напівпрозорі волокна, що нагадують спагеті. Відсутні у сквошу й характерний гарбузовий аромат. Його м’якоть трохи пахне ваніллю або волоським горіхом.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
3 стак
-
по вкусу
-
3 шт.
-
200 г
-
по вкусу
Етапи приготування
-
Розігрійте духовку до 170 градусів.
-
Змастіть форму олією. Викладіть близько 1 склянки тертого гарбуза на дно форми.
-
Далі викладіть шар скибочок помідора.
-
Приправте до смаку. Посипте сиром. Повторіть шари і в кінці викладіть гарбуз. Знову посипте сиром та спеціями.
-
Запікайте протягом 30 хвилин.
Як і з чим подавати
Запіканку з тертого гарбуза, помідорів та сиру краще подавати теплою, як самостійну страву. Для прикрашання страви можна використовувати кілька листочків свіжого базиліка.
Смачного!