Запечений гарбуз сквош з помідорами

Читать на русском
Автор
73
  • 30 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Гарбуз американського сорту сквош набагато корисніший за звичайний і при цьому має дивовижний солодкий горіховий смак. У поєднанні з пряними травами, помідорами та сиром гарбуз заграє новими фарбами. Рекомендуємо!

Сквош – малопоширений вид гарбузів. Стиглий плід на вигляд нагадує перезрілий кабачок з тонкою твердою шкіркою. Залежно від сорту плоди бувають булавоподібної чи овальної форми. Характерною особливістю цього різновиду гарбуза є світло-жовта, іноді майже біла м'якота. Її структура не гомогенна, як у звичного нам гарбуза, а розшаровується на хрусткі напівпрозорі волокна, що нагадують спагеті. Відсутні у сквошу й характерний гарбузовий аромат. Його м’якоть трохи пахне ваніллю або волоським горіхом.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів.

  2. Змастіть форму олією. Викладіть близько 1 склянки тертого гарбуза на дно форми.

  3. Далі викладіть шар скибочок помідора.

  4. Приправте до смаку. Посипте сиром. Повторіть шари і в кінці викладіть гарбуз. Знову посипте сиром та спеціями.

  5. Запікайте протягом 30 хвилин.

Як і з чим подавати

Запіканку з тертого гарбуза, помідорів та сиру краще подавати теплою, як самостійну страву. Для прикрашання страви можна використовувати кілька листочків свіжого базиліка.

Смачного!