Фрикадельки в сотах з бешамель

Читать на русском
Автор
93
Фрикадельки в сотах з бешамель
  • 20 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Фрикадельки в картопляних стільниках під соусом бешамель — смачна і ситна страва, яка не вимагає додаткового гарніру. Французький соус «Бешамель» надає простим фрикаделькам особливого шарму та легкої пікантності, а оригінальна подача дозволяє подавати таку страву навіть на святковий стіл.

Поради щодо приготування фрикадельок у стільниках під соусом бешамель

  • Слайси картоплі краще нарізати овочерізкою — вони вийдуть однаковими по товщині та рівномірно пропечуться.
  • Використовуйте холодне молоко для соусу бешамель, але вливайте його поступово, щоб уникнути грудочок.
  • Зелень і часник можна обсмажити перед додаванням до фаршу – це зробить аромат більш виразним.
  • Замість моцарели можна використовувати інший сир із більш виразним смаком (наприклад, сулугуні або твердий пармезан).

Етапи приготування

  1. Приготуємо соус. Беремо дві каструлі: в одну наливаємо молоко, а в іншу кладемо вершкове масло. Одночасно нагріваємо молоко і розтоплюємо вершкове масло.

  2. В масло додаємо борошно і постійно помішуючи, обсмажуємо його до золотистого стану. Потім, не перестаючи мішати, вводимо в борошняну суміш молоко. Масу доводимо до кипіння та проварюємо 10 хвилин.

  3. Додаємо в соус сіль та мускатний горіх. Все перемішуємо та відставляємо убік.

  4. Зелень нарізаємо дрібними шматочками. У миску кладемо фарш, додаємо зелень, сіль, перець, часник та паприку. Все перемішуємо.

  5. Картоплю очищаємо та відварюємо до напівготовності. Потім очищаємо та нарізаємо тонкими слайсами.

  6. Беремо форму для випічки і промазуємо олією. На дно та краї форми викладаємо картоплю.

  7. З фаршу формуємо фрикадельки й кладемо їх на кружечки з картоплі. Потім беремо картопляні кружечки, що залишилися, і відокремлюємо ними м’ясні кульки одну від одної. Заливаємо все підготовленим соусом

  8. Сир натираємо на дрібній тертці та присипаємо зверху на блюдо.

  9. Заготовку ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів і випікаємо 15-20 хвилин.

Як і з чим подавати фрикадельки з соусом бешамель

Фрикадельки в картопляних сотах під соусом бешамель краще смакують гарячими

До такої страви добре додати що-небудь легке і свіже, наприклад, нарізані огірки, помідори та листя салату з маслом і лимонним соком.

Якщо хочеться чогось ситніше, підійдуть тушковані овочі, наприклад, броколі або зелена квасоля.

З напоїв краще вибрати щось неяскраве, щоб не перебити смак фрикадельок та соусу. Це може бути біле вино, яблучний сік чи просто вода.