Лазанья з баклажанів

Читать на русском
Автор
181
  • 1 г

    Приготування

  • 6

    порцій

Лазанья з баклажанами особливо сподобається не суворим вегетаріанцям і всім любителям овочів. Вона виходить дуже смачною та соковитою. Відмінна, легка і, звичайно ж, корисна страва! Спробуйте!

А ще ця лазанья — прекрасна альтернатива класичному м’ясному варіанту. Основа з баклажанів виходить дуже ніжною, а завдяки поєднанню з томатним соусом — насиченою на смак. Головне — не забувайте добре підсушувати овочі в духовці, щоб лазанья не вийшла водянистою. За бажанням у соус можна додати трохи базиліка або чебрецю, щоб підкреслити середземноморські нотки страви.

Лазанья добре зберігається в холодильнику, тому її можна готувати заздалегідь. Це відмінний варіант вечері або обіду, який підійде як для сімейного столу, так і для частування гостей.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Для соусу наріжте цибулю дрібними кубиками. У сковорідці розігрійте оливкову олію, додайте в олію часник і швидко його обсмажте. Дістаньте часник з олії, додайте на сковороду ріпчасту цибулю. Помішуючи цибулю, тушкуйте її на несильному вогні до прозорості.

  2. Коли цибуля стане м’якою, додайте до неї кубики помідорів. Перемішайте вміст сковорідки та залиште соус варитися на повільному вогні. Час від часу помішуйте соус.

  3. Щойно ви побачите, що соус почав гуснути, додайте орегано, сіль, перець і цукор (за смаком). Дайте соусу покипіти ще 5 хвилин.

  4. У цей час баклажани очистіть від шкірки та наріжте вздовж пластинами товщиною 5 мм.

  5. Розігрійте духовку до максимальної температури. Змастіть решітку олією і викладіть на неї пластинки баклажанів. Поставте решітку в духовку і запікайте баклажани, поки вони трохи не підсохнуть.

  6. Дістаньте готові пластинки баклажанів і так само підсушіть у духовці пластинки, що залишилися.

  7. Збираємо лазанью: моцарелу наріжте кубиками. Пармезан натріть. Дно форми змастіть тонким шаром соусу, зверху покладіть пластинки баклажанів унапуск, так, щоб дно було повністю закрите. Зверху баклажани змастіть невеликою кількістю соусу, посипте кубиками моцарели й пармезаном. Повторюйте шари лазаньї, доки не закінчаться баклажани. Верхнім шаром повинен бути соус.

  8. Розігрійте духовку до 180 градусів. Закрийте форму фольгою, поставте в духовку і печіть 30 хвилин. Зніміть фольгу, посипте лазанью сиром, запікайте лазанью ще 10-15 хвилин.

  9. Готовій лазаньї потрібно дати постояти хвилин 10, щоб сир застиг і її можна було нарізати.

Як і з чим подавати лазанью з баклажанами

Лазанью з баклажанами найкраще подавати гарячою, нарізавши порційними шматками. Доповнити страву можна хрустким хлібом або чіабатою. Подайте до лазаньї келих сухого білого або червоного вина, а для безалкогольного варіанта відмінно підійдуть мінеральна вода з лимоном або домашній морс.

Смачного!