Брюссельська капуста у соєвому соусі

Читать на русском
Автор
967
  • 25 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Якщо ви не любите брюссельську капусту, то ви просто ще не куштували цей рецепт. Але часто її смак розкривається не повністю через неправильне приготування. За цим рецептом вона виходить особливо апетитною завдяки ароматній заправці на основі соєвого соусу та запіканню в духовці. Завдяки такому способу приготування брюссельська капуста виходить м'якою та рум'яною.

Для приготування вибирайте щільні качанчики капусти однакового розміру — вони пропечуться рівномірно. Не переборщіть з олією, щоб капуста саме запеклася, а не тушкувалася.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.

  2. На застелений пергаментом лист викладіть капусту, политу олією. Запікайте протягом 20 хвилин. У середині запікання переверніть.

  3. У мисці змішайте інгредієнти, що залишилися, і полийте соусом капусту.

  4. Знову поставте в духовку з функцією гриль на 5 хвилин. Слідкуйте, щоб капуста не підгоріла.

Як і з чим подавати

Готову брюссельську капусту подавайте як гарнір до курки, індички, свинини або запеченої риби. Також її можна використовувати як самостійну легку закуску. Перед подачею посипте капусту кунжутом і збризкайте лимонним соком. Для більш ситного варіанта подайте капусту з рисом, кіноа або локшиною, тоді у вас вийде обід або вечеря в азійському стилі.