Гарбуз, смажений у клярі на сковороді

Читать на русском
Автор
469
  • 40 хв

    Приготування

  • 3

    порції

Гарбуз, смажений у клярі — неймовірно смачна страва, яка сподобається кожному, хто любить цей чудовий ароматний овоч. Варто спробувати — вітаміни, яскравий смак та легкість приготування — ось що подарує ця страва.

Це простий і швидкий спосіб приготувати гарбуз. Для обсмажування в клярі вибирайте гарбуз із щільною, не водянистою м'якоттю і обов'язково ретельно обсушіть нарізані скибки перед тим, як обвалювати їх у борошні. Це допоможе кляру добре прилипнути і не сповзти під час смаження. Подавати такий гарбуз можна як закуску або гарнір.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Гарбуз промиваємо, видаляємо кісточки та нарізаємо шматочками (соломкою). Потім очищаємо від шкірки і злегка обсушуємо рушником.

  2. У миску вбиваємо яйця, додаємо сіль і трохи збиваємо. Насипаємо в окрему миску пшеничне борошно.

  3. На пательню наливаємо рослинну олію.

  4. Шматочок гарбуза обвалюємо в борошні, потім у яєчній суміші і кладемо на пательню. Точно так само чинимо з рештою шматочків.

  5. Обсмажуємо гарбуз до золотистого кольору і викладаємо на паперовий рушник. Залишаємо трохи охолонути і подаємо до столу.

Як і з чим подавати

Смажений гарбуз у клярі має м'який, трохи солодкуватий смак. Подавати цю страву найкраще теплою.

Такий гарбуз стане відмінною самостійною закускою. У цьому випадку його варто доповнити легким соусом на основі сметани або йогурту з додаванням часнику, кропу та невеликої кількості солі й перцю.

Якщо ви плануєте використовувати смажений гарбуз як гарнір, він стане ідеальним доповненням до запеченого м'яса, курки або риби.