-
40 хв
Приготування
-
3
порції
Гарбуз, смажений у клярі — неймовірно смачна страва, яка сподобається кожному, хто любить цей чудовий ароматний овоч. Варто спробувати — вітаміни, яскравий смак та легкість приготування — ось що подарує ця страва.
Це простий і швидкий спосіб приготувати гарбуз. Для обсмажування в клярі вибирайте гарбуз із щільною, не водянистою м'якоттю і обов'язково ретельно обсушіть нарізані скибки перед тим, як обвалювати їх у борошні. Це допоможе кляру добре прилипнути і не сповзти під час смаження. Подавати такий гарбуз можна як закуску або гарнір.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
400 г
-
по вкусу.
-
2 шт.
-
50 г
Етапи приготування
-
Гарбуз промиваємо, видаляємо кісточки та нарізаємо шматочками (соломкою). Потім очищаємо від шкірки і злегка обсушуємо рушником.
-
У миску вбиваємо яйця, додаємо сіль і трохи збиваємо. Насипаємо в окрему миску пшеничне борошно.
-
На пательню наливаємо рослинну олію.
-
Шматочок гарбуза обвалюємо в борошні, потім у яєчній суміші і кладемо на пательню. Точно так само чинимо з рештою шматочків.
-
Обсмажуємо гарбуз до золотистого кольору і викладаємо на паперовий рушник. Залишаємо трохи охолонути і подаємо до столу.
Як і з чим подавати
Смажений гарбуз у клярі має м'який, трохи солодкуватий смак. Подавати цю страву найкраще теплою.
Такий гарбуз стане відмінною самостійною закускою. У цьому випадку його варто доповнити легким соусом на основі сметани або йогурту з додаванням часнику, кропу та невеликої кількості солі й перцю.
Якщо ви плануєте використовувати смажений гарбуз як гарнір, він стане ідеальним доповненням до запеченого м'яса, курки або риби.