Мітболи з томатним соусом

Читать на русском
Автор
1150
Мітболи з томатним соусом
  • 45 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

Один з найвідоміших шеф-кухарів Гордон Рамзі ділиться рецептом класичних мітболів у томатному соусі. Ніжні, соковиті тефтелі, тушковані у пряному соусі з додаванням італійських трав – просто феєрія смаку.

Лайфхаки з приготування м’ясних кульок у томатному соусі

  • Не перемішуйте фарш занадто довго, інакше м’ясо стане твердим.
  • Використовуйте суміш свинини та телятини, це ідеальний баланс для соковитості та смаку.
  • Для соусу можна використовувати та звичайні томати, попередньо протерті через сито, якщо немає пасати.
  • Залишки мітболів ідеально зберігаються в холодильнику до 3 днів, а ще краще заморозити їх.

Етапи приготування

  1. Спочатку приготуйте томатний соус. У великій сковороді з товстим дном розігрійте оливкову олію, всипте цибулю та готуйте на невеликому вогні протягом 10 хвилин до м’якості, іноді помішуючи.

  2. Всипте часник і смажте ще кілька хвилин.

  3. Влийте пасата, додайте шматочки консервованих помідорів і щедро присмачіть сіллю та перцем. Доведіть до кипіння та тушкуйте, не накриваючи кришкою, протягом 30 хвилин. Суміш потрібно регулярно помішувати, щоб не пригоріла.

  4. Тим часом приготуйте мітболи. Розігрійте духовку до 200 °С. Великий лист застелите пергаментом.

  5. Всі інгредієнти, крім хлібних крихт та олії, викладіть у велику миску і ретельно перемішайте.

  6. Сформуйте з фаршу кульки – їх має бути приблизно 40 штук. Викладіть мітболи на лист, змастіть олією. Запікайте протягом 10 хвилин до коричневої скоринки.

  7. Дістаньте мітболи з духовки і обережно викладіть їх у гарячий томатний соус (в сотейник або в сковороду).

Як і з чим подавати мітболи в томатному соусі

Мітболи найкраще їсти гарячими, щоб повністю насолодитися соковитістю м’ясних кульок та пряністю томатного соусу. Класичним і, мабуть, найулюбленішим доповненням до мітболів є гарнір з пасти: спагетті, пенне, фарфалле – будь-який вид пасти чудово вбере ароматний томатний соус. Рясно полийте пасту соусом з мітболами та посипте свіжою зеленню, наприклад, базиліком або петрушкою, для додаткової свіжості та аромату.

Ще одним прекрасним варіантом подачі стануть картопляне пюре або рис — вони також відмінно поєднуються з томатним соусом.