
-
45 хв
Приготування
-
6
порцій
Один з найвідоміших шеф-кухарів Гордон Рамзі ділиться рецептом класичних мітболів у томатному соусі. Ніжні, соковиті тефтелі, тушковані у пряному соусі з додаванням італійських трав – просто феєрія смаку.
Інгредієнти
-
1 ч. л.
-
1 ч. л.
-
1 ч. л.
-
100 г
-
1 шт
-
4 шт
-
Сир пармезан або інший твердий
для украшения
-
800 г
-
3 ст. л.
-
4 ст. л.
-
200 г
-
2 шт
-
2 ст. л.
-
2 шт
-
до смаку
-
до смаку
-
1 шт
-
1 л
Лайфхаки з приготування м’ясних кульок у томатному соусі
- Не перемішуйте фарш занадто довго, інакше м’ясо стане твердим.
- Використовуйте суміш свинини та телятини, це ідеальний баланс для соковитості та смаку.
- Для соусу можна використовувати та звичайні томати, попередньо протерті через сито, якщо немає пасати.
- Залишки мітболів ідеально зберігаються в холодильнику до 3 днів, а ще краще заморозити їх.
Етапи приготування
-
Спочатку приготуйте томатний соус. У великій сковороді з товстим дном розігрійте оливкову олію, всипте цибулю та готуйте на невеликому вогні протягом 10 хвилин до м’якості, іноді помішуючи.
-
Всипте часник і смажте ще кілька хвилин.
-
Влийте пасата, додайте шматочки консервованих помідорів і щедро присмачіть сіллю та перцем. Доведіть до кипіння та тушкуйте, не накриваючи кришкою, протягом 30 хвилин. Суміш потрібно регулярно помішувати, щоб не пригоріла.
-
Тим часом приготуйте мітболи. Розігрійте духовку до 200 °С. Великий лист застелите пергаментом.
-
Всі інгредієнти, крім хлібних крихт та олії, викладіть у велику миску і ретельно перемішайте.
-
Сформуйте з фаршу кульки – їх має бути приблизно 40 штук. Викладіть мітболи на лист, змастіть олією. Запікайте протягом 10 хвилин до коричневої скоринки.
-
Дістаньте мітболи з духовки і обережно викладіть їх у гарячий томатний соус (в сотейник або в сковороду).
Як і з чим подавати мітболи в томатному соусі
Мітболи найкраще їсти гарячими, щоб повністю насолодитися соковитістю м’ясних кульок та пряністю томатного соусу. Класичним і, мабуть, найулюбленішим доповненням до мітболів є гарнір з пасти: спагетті, пенне, фарфалле – будь-який вид пасти чудово вбере ароматний томатний соус. Рясно полийте пасту соусом з мітболами та посипте свіжою зеленню, наприклад, базиліком або петрушкою, для додаткової свіжості та аромату.
Ще одним прекрасним варіантом подачі стануть картопляне пюре або рис — вони також відмінно поєднуються з томатним соусом.