-
40 хв
Приготування
-
3
порції
Спагетті з лососем і томатами — справжній хіт італійської кухні! Рецепт дуже простий, напевно, тому ця паста завоювала таку популярність. Спагетті з лососем готується дуже швидко. На все про все вам знадобиться буквально 20–25 хвилин. Тож цю страву можна готувати на вечерю, коли немає часу та сил довго стояти біля плити.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
250 г
-
до смаку
-
400 г
-
1 ст. л.
-
1 шт
-
1 ст. л.
-
300 мл
-
250 г
-
1 шт
-
1 ст. л.
-
до смаку
Спосіб приготування
1. Філе лосося потрібно вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками й збризкати лимонним соком.
2. Нарізати базилік. Цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками та підсмажити у вершковому маслі. Туди потрібно влити вершки, посолити й поперчити за смаком, приправити мускатним горіхом і проварити до загустіння. Потім додати в соус половину базиліку.
3. Відварити спагетті та обсмажити на оливковій олії шматочки лосося.
4. Помідори потрібно розрізати навпіл, додати до лосося і ще трохи підсмажити. Додати сіль, перець і базилік, що залишився. Зняти з вогню.
5. Спагетті відкинути на друшляк, перемішати з лососем і помідорами та полити все це цибулевим соусом.
Як і з чим подавати
Щоб подати страву, виберіть глибоку тарілку для пасти або широку неглибоку тарілку (типу супової) зі злегка піднятими краями. Спагетті з лососем та томатами можна посипати свіжою зеленню, посипати невеликою кількістю пармезану або полити невеликою кількістю оливкової олії.
До цієї страви підійде келих сухого білого чи рожевого вина. З безалкогольних напоїв можна подати воду з часточками лимона.