Як приготувати ароматні пампушки без яєць: простий рецепт

Читать на русском
Автор

Немає причин відмовляти собі в смачній пишній булочці через брак одного, здавалося б, потрібного інгредієнта

Без яєць можна приготувати не один вид хлібобулочних виробів. Так, без цього скріплювального продукту добре виходить приготувати повітряний і легкий хліб на воді. На цей раз ми пропонуємо рецепт пишних, ароматних пампушок, які можна зробити з часником.

Тісто виходить дуже м’яким, легким та повітряним, пише saitkulinarii.info.

Інгредієнти:

  • 1 склянка теплої води;
  • 2 ст. цукру;
  • 3 ст. соняшникової олії;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • дрібка солі;
  • 3 склянки борошна.

Спосіб приготування:

  1. Вода має бути теплою, не окріп (50-60 градусів). Відразу змішайте в мисці воду, цукор, сіль, дріжджі олію і поступово додаючи борошно замісити тісто. Спершу перемішуйте ложкою, а потім руками. Тісто трохи повинне липнути до рук, не варто сильно забивати його мукою.
  2. Форму для випікання змастіть олією.
  3. Скатайте кульки розміром, як невелике яблуко.
  4. Викладіть у форму поруч один з одним.
  5. Духовку можна нагрівати до 180 градусів.
  6. Дайте булочкам постояти приблизно 2-3 хвилини та відправте в гарячу духовку випікатися до готовності. Десь посередині випікання змастіть верх булочок сумішшю з води та цукру.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати повітряний хліб на сковороді.