Маринований виноград на зиму: рецепт дивовижної закуски до м’яса

Читать на русском
Автор

Зробивши таку заготівлю на зиму, ви не пошкодуєте – виноград чудово підходить до м’ясних та рибних страв.

Білий виноград — найбільш вдалий сорт цієї ягоди, яку можна закатати на зиму. Така чудова заготівка знадобиться вам і як проста закуска, і для приготування різних страв — салатів, випічки, м’ясних і рибних делікатесів. А ще її можна подавати до вина та використовувати для прикраси канапе.

"Телеграф" пропонує вам цікавий варіант смачного пряного кисло-солодкого винограду. Вибирайте великий виноград – такий виглядатиме у закусках ефектніше. Будьте впевнені – у вас не лише попросять добавки, а й спитають рецепт.

Готуючись закатати виноград, не забудьте про додаткову стерилізацію, щоб заготівля зберігалася довше і не зіпсувалася.

Як закатати маринований виноград

Інгредієнти:

  • 1 кисть великого білого винограду,
  • 2 ст. ложки 9%-го оцту,
  • 5 штук гвоздики,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 0,5 ч. ложки солі,
  • окроп.

Приготування:

  1. Зніміть виноград із кисті, щоб усі ягоди були окремо одна від одної.
  2. Переберіть виноград, відокремлюючи всі гілочки, листочки, а також зіпсовані плоди.
  3. Добре помийте ягоди.
  4. Наповніть виноградом заздалегідь підготовлені стерилізовані банки, але не утрамбовуйте ягоди.
  5. У кожну баночку покладіть гвоздику, насипте цукор, сіль і влийте оцет.
  6. Закип’ятіть воду, залийте банки окропом і накрийте кришкою, але не закручуйте.
  7. Простерилізуйте банки протягом 20-30 хвилин у киплячій воді.
  8. Після закінчення стерилізації закатайте банки з виноградом, переверніть, укутайте і залиште до охолодження.

Смачного!

Раніше "Телеграф" ділився простою хитрістю, що треба робити, щоб яблука не темніли під час приготування. А ще дізнайтеся, як правильно готувати сиру аджику на зиму, щоб вона довго не псувалася.