Персикове варення з цитрусами, імбиром та корицею: спробуйте несподіваний смак

Читать на русском
Автор

Такий десерт не лише покращить зимовий настрій, а й підніме на ноги під час застуди.

На зиму варто закатати не лише популярні, смачні та ароматні варення з ягід та фруктів. З ними добре пити чай і використовувати для випічки у начинку. Але важливо ще подбати про своє здоров’я.

Десерт, яким пропонує вам запастися "Телеграф", не просто смачний. Персикове варення крім ніжних фруктів містить імбир та лимони. А це справжня вітамінна бомба, яка напевно стане вам у нагоді, якщо хтось із членів родини раптом надумає підчепити сезонну застуду. А ще стане профілактикою весняного авітамінозу.

Як приготувати персикове варення на зиму

Інгредієнти:

  • 3 кг персиків,
  • 1 лимон,
  • 1 паличка кориці,
  • 2 шт. цукатів кореня імбиру,
  • 2 кг цукру.

Приготування:

  1. Найголовніше – ретельно вимийте персики. Це простіше зробити за допомогою м’якої щіточки.
  2. Поріжте часточками персики і видаліть кісточки.
  3. Лимон обдайте окропом і поріжте кубиками разом із цедрою.
  4. Також кубиками наріжте цукати з кореня імбиру.
  5. Засипте цукром персики, залиште на 2-3 години і зачекайте, поки він розчиниться.
  6. Додайте до персиків лимон, імбир та корицю.
  7. Варення з персиками вариться на повільному вогні у три заходи по 5 хвилин із перервою на 8-10 годин.
  8. Перевірити готовність персикового варення можна, капнувши його на тарілку – якщо крапля не розтікається, то можна закатувати.
  9. Перед закатуванням дістаньте із варення корицю та викиньте.
  10. Гаряче варення розкладіть по підготовлених простерилізованих банках і закатайте.
  11. Переверніть банки, укутайте ковдрою та залиште до повного остигання.

Смачного!

Раніше "Телеграф" ділився рецептом консервації для дітей та дорослих — як закатати яблучне пюре зі згущеним молоком. А ще запасіться на зиму баночками маринованого винограду.