Що потрібно зробити, щоб варення було густим: хитрощі досвідчених домогосподарок
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 93129
Є кілька способів, як досягти потрібної густоти та консистенції варення.
Липень – час нескінченних засолок та заготовок на зиму. Домогосподарки активно готують запаси на зиму, готуючи компоти, варення та джеми, а також закриваючи у банки різні овочі. Раніше ми писали, що додати до абрикосового варення для неймовірного смаку, а тепер розповімо, як зробити так, щоб у процесі варіння варення добре загуснуло.
Щоб не зіпсувати солодке та смачне варення, потрібно знати прості правила його приготування, пише prostoway. Тому якщо варення вийшло рідким і не густіє, не варто засмучуватися, адже є прості способи, як досягти потрібної густоти та консистенції.
Як правильно загустити варення
- Перше — це при варінні варення потрібно вибирати правильні фрукти. Це означає, що варто брати не стиглі фрукти, а недозрілі, адже в них більше желеутворювальних речовин.
- Друга хитрість – це лимон, а точніше лимонний сік. Достатньо додати його лише невелику кількість для густоти.
- І третє, найкраще варити варення з ягід і цукру, але без води. Для цього ягоди засипають цукром і чекають, коли вони пустять сік, і тільки після цього можна приступати до варіння.
Раніше "Телеграф" розповідав, як смачно заготовити на зиму цвітну капусту. Рецепт здивує простотою.