Як правильно солити гречку при варінні: багато хто робить помилку
- Автор
- Дата публікації
- Автор
На 1 склянку гречки достатньо додатись всього 0.5 чайної ложки солі без гірки.
Гречка — це одна з найпоширеніших каш, яку використовують як гарнір. Для того, щоб гречка не нагадувала кашку, що злиплася, важливо знати, як її правильно приготувати, і одним з "пунктів" є своєчасне додавання солі в страву.
Виявляється, багато домогосподарок роблять це неправильно, пише Ukr.Media. Давайте тоді розбиратися, як правильно варити гречку, і коли її потрібно солити: на початку або в кінці варіння.
Як правильно готувати гречку
Перше, що потрібно пам’ятати, що перед тим, як поставити кашу варитися, гречану крупу потрібно очистити. Для цього достатньо її просто замочити у воді, так усе дрібне сміття спливуть, і його можна буде прибрати. Після цього гречку відправте в каструлю і залийте водою у співвідношенні 1 до 2.
Друге правило — кашу потрібно відразу ж посолити. Тобто запалюєте плиту, ставите каструлю і одразу соліть.
І, як бонус, третє "правило": щоб смак гречки став більш насиченим, після вимикання вогню, залиште кашу трохи настоятися.
Нагадаємо, що дієтолог Світлана Фус розповіла, з чим краще вживати гречану кашу для максимальної користі.