Ідеально для вінегрету та олів’є: рецепт найсмачніших маринованих огірків на салати (відео)
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Огірочки за цим рецептом ідеально підходять для будь-яких салатів та розсольника.
На жаль, не всі огірки виростають ідеально рівними, є багато перерослих, кривих і непривабливих плодів. Якщо ви не встигли їх з’їсти в сирому вигляді, ми пропонуємо вам приготувати незвичайну закатку на зиму — нарізані огірками кубиками, які ідеально підійдуть спеціально для додавання у вінегрет, олів’є або розсольник.
Кулінарний блогер Тетяна городниця поділилася своїм рецептом маринованих огірків на своєму ютуб-каналі. Варто відзначити, що маринад для цих огірків зроблений дуже пікантним, тому їсти їх "чистими" зможуть лише любителі солоненького.
Мариновані огірки кубиками: рецепт
Інгредієнти:
- 1 кг огірків
- 20 горошин чорного перцю
- 1 лавровий лист
- 4 зуб. часнику
- 1 стручок гострого перцю
- 1 пуч. кропу
- 1 лист хрону
Для маринаду:
- 1 л води
- 70 г солі
- 50 г цукру
- 70 г оцту
Спосіб приготування:
- Покладіть на дно банки 5 горошин чорного перцю, лавровий листок і наріжте зубок часнику. Зверху додайте трохи стручкового перцю, гілочку кропу з парасолькою та лист хрону. Після цього щільно заповніть банку нарізаними огірками кубиками.
- Після цього закип’ятіть у чайнику літр води, і залийте огірки в банках. Прикрийте кришками зверху, щільно укутайте банки махровим рушником і залиште на 20 хвилин.
- Через 20 хвилин злийте воду з банок в каструлю, в якій готуватимете маринад. Також долийте воду з чайника, що залишилася (рецепт розрахований на літр маринаду).
- Додайте 50 грамів цукру і 70 грамів кухонної солі, і доведіть маринад до кипіння, і зачекайте, поки розчиняться сіль і цукор. Потім додайте 70 г оцту і знову доведіть маринад до кипіння.
- Залийте розчин у банку з огірками, після чого відразу закатайте кришкою за допомогою ключа. Переверніть банки догори ногами, щільно укутайте рушником та залиште до повного остигання.
Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити швидкі мариновані помідори, які будуть готові буквально за три години. А ще дізнайтеся секрет досвідчених господинь, як закрити кабачки на зиму, щоб вони вийшли соковитими та хрусткими.