Який інгредієнт додати до квашених помідорів, щоб було смачніше: простий рецепт

Читать на русском
Автор
Мариновані помідори — топова зимова закуска

Гірчиця додасть томатам приємну нотку

Поки що триває сезон консервації, встигніть заготовити на зиму базові овочі. Наприклад, помідори можна закрити так званим бочковим способом або додати в заготівлю-салат із виноградом. Не менш смачними томати виходять, якщо готувати їх із незвичайними інгредієнтами – у цьому випадку йдеться про гірчицю.

Рецептом квашених помідорів із гірчицею на зиму поділився кулінарний Ютуб-канал "Моє подвір’я". Вони закриваються досить просто і будуть готові вже за місяць.

Складові:

  • Помідори
  • Вода
  • Цукор
  • Сіль
  • Гірчичний порошок
  • Листя хрону

Спосіб приготування:

  1. Для приготування у 5-літровому пластиковому відрі беремо 3 кг 200 г сливоподібних помідорів. Для приготування розсолу беремо 2,5 літра холодної джерельної води, додаємо півсклянки цукру і півсклянки солі (250-грамовий стакан). Добре перемішуємо та заливаємо помідори.
  2. Зверху накриваємо листям хрону, посипаємо гірчичним порошком (30 г).
  3. Щільно накриваємо кришкою, вичавлюючи повітря. Виносимо у льох.
  4. Помідори готові за місяць.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом грибного засолювання, ідеально підійде для заготівлі груздів. А також ми писали, як приготувати варення, щоб воно було в міру густим та солодким.