Як розвантажитися після свят: простий рецепт дієтичного супу з рисом та лимоном

Читать на русском
Автор

Небагато часу — і неймовірний суп готовий

Після великодніх свят із гуляннями можна влаштувати собі розвантажувальний день. Допоможе нам у цьому легкий суп, що відновлює.

Така страва на курячому бульйоні з рисом і лимоном за рецептом Uaportal виходить дуже ситною та вітамінною. Таку дієтичну страву дуже швидко приготувати, а їсти її можна в будь-яких кількостях.

Як приготувати диєтичний суп з рисом і лимоном

Інгредієнти:

  • курячі стегенця, крила або філе — 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • селера (корінь) – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • рис – 1/2 склянки;
  • петрушка та кріп – по 3-4 гілочки;
  • сіль та мелений чорний перець — по 1/4 чайної ложки.

Спосіб приготування:

  1. З курки зваріть бульйон, щоб вийшло два літри рідини.
  2. Процідіть бульйон у каструлю, м’ясо викладіть у тарілку, щоб охололо. Додайте в бульйон покриті великими шматками моркву, цибулю, корінь селери та варіть під кришкою 35-50 хв.
  3. Коли овочі стануть м’якими, дістаньте на окрему тарілку, а в бульйон вкиньте рис і варіть 10 хвилин під кришкою.
  4. Відварені овочі та м’ясо подрібніть блендером і додайте в рис.
  5. З лимона вичавте сік, петрушку і кріп помийте, висушіть і покришіть дрібно. Сік лимона та зелень додайте в суп, посоліть і поперчіть і проваріть ще 1-2 хвилини.

У післявеликодні дні вас також може врятувати картопляний крем-суп із цибулею. Всього за півгодини можна приготувати чудову страву.