Один інгредієнт перетворить звичайну гречку на ідеальний гарнір: рецепт від досвідчених кулінарів
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Така каша припаде до смаку абсолютно всім
Гречка — незамінний продукт для тих, хто хоче харчуватися здоровою їжею. У її зернах містяться легко засвоювані білки, амінокислоти, клітковина та жири, а залізо сприяє утворенню червоних кров’яних тілець. Розсипчаста та ароматна каша – непоганий гарнір до м’яса.
Зварити гречку так, щоб це було дуже смачно, може кожен. Це просто і легко, та і якихось додаткових навичок не потрібно. Головне в приготуванні — слідувати простому рецепту від досвідчених кулінарів. Разом із ProstoWay розповімо, як зварити смачну гречку. Для цього вам знадобиться лише куркума.
Як приготувати гречку з куркумою
Інгредієнти:
- гречка – 1 склянка;
- вода – 2 склянки;
- вершкове масло – 2 ложки;
- куркума – 1 ст. л. ;
- сіль – щіпка.
Спосіб приготування:
- Спочатку необхідно помити гречку. Потім потрібно її просушити — це можна зробити в розпеченій сухій сковороді. Така процедура допоможе розкрити аромат крупи.
- Далі необхідно помістити крупу в каструлю та залити водою.
- Коли каша почне кипіти, зменшити вогонь до мінімуму, а воду підсолити. Проварити крупу 7 хвилин.
- Поки вариться гречка, необхідно розім’яти вершкове масло і додати куркуму і зелень.
- Додати в кашу масло з куркумою, закрити кришку і дати гречці поваритися ще 5 хвилин.
- Зняти з вогню та дати деякий час настоятися у теплому місці під рушником.
Любителям гречки пропонуємо ще запечену гречку з овочами та яйцем у звичайних скляних банках. Така страва виходить дуже ситною та смачною.