Найкращий гарнір до шашликів: готуємо картоплю на шампурах

Читати російською
Автор
Новина оновлена 09 травня 2023, 13:09

Захопіть близьких таким блюдом!

Якщо вам набридло готувати звичайну запечену або відварену картоплю, спробуйте картоплю на шампурах. Така страва особливо добре підходить до шашликів.

Картопля на шампурах – це смачний гарнір та гарний спосіб подати на стіл улюблений продукт по-новому. Картоплю за рецептом Shuba потрібно спочатку зварити, потім замаринувати, а вже наприкінці обсмажити. Страва виглядає дуже приємно, а смак – пальчики оближеш.

Як приготувати картоплю на шампурах

Інгредієнти на 5 порцій:

  • картопля — 1 кг.

Для маринаду;

  • оливкова олія — 40 г;
  • лимон, сік — 20 г;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • сіль, спеції, зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Невелику картоплю ретельно помийте щіткою. Покладіть у киплячу підсолену воду, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім дістаньте і дайте охолонути.
  2. Для маринаду часник очистьте та пропустіть через прес. Зелень помийте, обсушіть та подрібніть. Змішайте усі інгредієнти.
  3. Картоплю покладіть у посуд, полийте маринадом, перемішайте, накрийте кришкою та залиште на 1 годину.
  4. Потім нанизуйте картоплю на шампури та смажте на вугіллі 10-15 хвилин до появи рум’яної скоринки. Подавайте разом із шашликами.

Картоплю на шампурах можна подавати з класичними соусами — наприклад, з домашнім кетчупом або улюбленим майонезом. Добре страва поєднуватиметься і з сирною заправкою.