"Листочки", повні начинки: унікальні здобні булочки з яблуками
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Розповідаємо, як приготувати вдома ніжні та вологі булочки з яблучною начинкою
До яблуневого Спасу пропонуємо приготувати ніжні та вологі булочки з соковитою яблучною начинкою. Ми розповідали, як приготувати запечені яблука із сиром та изюмом. Такі пиріжечки розлетяться зі столу вмити.
Як готувати рум’яні та запашні пиріжечки на своєму ютуб-каналі розповіла кулінарна блогерка Лілія Цвіт. У ці булочки-листочки можна помістити справді багато начинки.
Інгредієнти для опарі:
- молоко — 500 мл
- сахар — 50 г від загальної кількості
- дріжджі пресовані — 50 г (сухі — 12 г)
- мука — 5-6 ст.л. від загальної кількості
Тісто:
- яйця — 3 шт.
- сахар — 250 г
- ванільний сахар — 1 п. 16 г
- олія — 100 г
- олія — 40 мл
- мука — 900 г + — 100 г
- куркума — 0,5 ч.л.
Для начинки:
- яблука — 3 кг
- цукор, кориця — до смаку
Спосіб приготування:
- Наливаємо тепле молоко. Додаємо дріжджі, цукор та трохи муки. Перемішуємо. Накриваємо плівкою.
- Для начинки яблука чистимо, натираємо на тертці та тушкуємо. В кінці додаємо цукор і корицю.
- Для здоби змішуємо яйця, цукор, ванільний цукор і масло. Перемішуємо. Змішуємо з опарою.
- Порціями додаємо просіяну муку та куркуму. Замішуємо тісто. Воно має бути липким.
- В кінці додаємо олію. Вимішуємо, доки не почне відлипати від рук — хвилин 10-15.
- Залишаємо тісто підходити. Воно має збільшитися вдвічі.
- Формуємо булочки. Тісто ділимо на дольки. Формуємо з них кульки.
- Шкіряний кульку розкочуємо в овал. Викладаємо начинку та защіплюємо краї.
- Пиріжок згинаємо навпіл і легенько притискаємо. Робимо невеликі надрізи – щоб вийшла форма листка.
- Булочки залишаємо ще на 30-40 хвилин. Змащуємо жовтком. Випікаємо приблизно 30 хвилин за температури 160 градусів.
Булочки виходять дуже пишні та вологі. Також ми ділилися рецептом пісного пирога з яблуками.