Класика консервації: як приготувати вдома легендарний "Сніданок туриста"

Читать на русском
Автор

Справді класичний рецепт заготівлі

Зараз, наприкінці літа, активно триває сезон заготівель. Ми розповідали, як закрити фантастично смачне лечо з кабачків. Тепер ділимось рецептом "Сніданку туриста", який вважається класикою консервації.

Ця заготівля — овочі з рисом — може бути готовим збалансованим гарніром. На theLime поділились простим рецептом. Кількість інгредієнтів наведена на 4 літрові банки.

Інгредієнти:

  • морква — 1 кг
  • цибуля — 1 кг
  • перець болгарський — 1 кг
  • помідори — 1 кг
  • рис — 300 г
  • рослинна олія — 50 мл
  • сіль — 2 ст. л.
  • цукор — 2 ст. л.
  • оцет 9% — 1 ст. л.
  • лавровий лист — 3 шт.
  • перець чорний мелений — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Овочі ретельно миємо, очищаємо. Рис промиваємо декілька разів. Відварюємо крупу в окремій каструлі до напівготовності, а тоді одразу промиваємо у холодній воді, щоб зупинити процес приготування.
  2. Помідори пропускаємо через м'ясорубку (можна подрібнити блендером). Перекладаємо їх у каструлю та ставимо на середній вогонь. Поки закипає, дрібно нарізаємо цибулю, моркву натираємо на великій терці.
  3. Коли маса в каструлі закипить, додаємо цибулю та моркву. Перемішуємо овочі та варимо близько 10 хвилин.
  4. Відправляємо в каструлю перець, нарізаний соломкою. Додаємо соняшникову олію, сіль та цукор. Тушкуємо масу на слабкому вогні 15 хвилин.
  5. В каструлю з овочами кладемо рис. Доводимо все до кипіння, а тоді накриваємо кришкою та варимо до готовності.
  6. Коли рис готовий, додаємо оцет, мелений перець, лавровий лист. Перемішуємо масу, вимикаємо вогонь.
  7. Розливаємо заготівлю у стерильні банки. Закочуємо за технологією.

Це чудова ситна заготівля. В будь-який момент можна відкрити баночку, насмажити соковитих котлет і смакувати.