За цим рецептом прибіжить сусідка: запасаємось на зиму помідорами з хріном
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Скільки не закриєте — буде мало
Пружні, солодкуваті та майже з непомітним присмаком оцту – саме такі мариновані помідори ми дуже любимо. Вони ідеальні для гарнірів, м’ясних та рибних страв, а також стануть окрасою святкового столу.
А приготуємо помідори з хріном за рецептом "Школи життя". З’їдатися вони будуть серед перших, тому рекомендуємо закривати відразу багато. Спробуємо?
Як приготувати помідори з хріном на зиму.
Інгредієнти на 3 банки по 1 літру:
- помідори сливоподібні – близько 1,8 кг;
- солодкий перець – 1 шт.;
- петрушка – 60 г;
- корінь хрону – 35 г;
- часник – 35 р.
- Маринад на 1л. води:
- цукор – 120 г;
- сіль – 70 г;
- оцет 9% — 120 мл.
Спосіб приготування:
- Помідори ретельно промиваємо і ріжемо навпіл. Солодкий перець миємо і чистимо. Разом з петрушкою, коренем хрону та часником відправляємо в чашу блендера та перемішуємо. За бажанням можна скористатися м’ясорубкою.
- У чисті сухі банки закладаємо ложку овочевої суміші, потім щільно укладаємо помідори зрізом вниз. Повторюємо таким чином шари, доки не заповниться вся банка. Укладаємо максимально щільно.
- У каструлю з водою всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння, потім вливаємо оцет, добре перемішуємо та знімаємо з вогню. Отриманим маринадом заливаємо банки, прикриваємо кришками.
- Дно каструлі застилаємо марлею або рушником, ставимо банки, заливаємо водою по плечі, ставимо на плиту і стерилізуємо з моменту закипання 10-12 хвилин. Закриваємо щільно банки кришками, перевертаємо, закутуємо до повного остигання. Зберігати їх можна за кімнатної температури, а відкривати бажано не раніше ніж через місяць.
Рекомендуємо приготувати квашені помідори за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь!