Улюблений рецепт італійців: картопля вийде неймовірно хрумкою та соковитою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Спробуйте — і не пошкодуєте
Якщо у вас вдома є хоча б трохи картоплі, значить смачний обід або вечеря вам гарантовано. Ми любимо його смажити, готувати пюрешку і запікати в духовці.
Ось сьогодні спробуємо його запекти за італійським рецептом. Хрумка зовні та м’яка всередині, така запечена картопля по-італійськи буде відмінним доповненням до будь-якої м’ясної або рибної страви. Shuba рекомендує використовувати свіжий чи сушений розмарин для пікантності страви. Спробуємо?
Як приготувати запечену картоплю по-італійськи
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля — 900 г;
- часник, зубчики — 6 шт.;
- розмарин, гілочка — 6 шт.;
- олія соняшникова рафінована — 6 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Духовку розігрійте до 220 градусів. У форму для запікання налийте соняшникову олію та відправте в духовку.
- Картоплю очистьте, наріжте великими скибочками, листя розмарину відокремте від гілочок, а зубчики часнику очистьте і пропустіть через прес.
- Картоплю викладете на гаряче деко, зверху покладіть зверху розчавлений часник та листя розмарину. Страву посоліть, поперчіть та перемішайте, відправте в духовку на 20 хвилин.
- Через зазначений час перемішайте картоплю і запікайте ще 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору картопляних скибочок.
- Можете за 5 хвилин до закінчення часу приготування додати до картоплі тертий сир. Для цього трохи витягніть деко з духовки, посипте страву сиром і відправте деко назад.
- Подавайте картоплю прямо у формі для запікання або на тарілці з паперовим рушником, щоб рушник увібрав зайву олію.
Рекомендуємо запекти картоплю з медом за рецептом "Телеграфа". У цю страву закохаються і дорослі, і діти.