У цій запіканці навіть немає борошна: рецепт із пачки сиру та двох яєць

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 26 жовтня 2023, 07:15

Інших рецептів не шукайте — цей ідеальний

Часто будинок асоціюється з пишною та ароматною випічкою. Вона здатна не тільки порадувати смакові рецептори, а й подарувати будинку особливу атмосферу затишку.

Сьогодні разом із "Важно знать" ми поділимося рецептом сирної запіканки без грама борошна. Пишна випічка стане найчастішим гостем на вашому столі. Плюс цього рецепту – його можна варіювати, додаючи різні начинки – ягоди, горіхи чи шоколадні краплі. Ви завжди зможете адаптувати її під власний смак.

Як приготувати сирну запіканку без борошна

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 350 г;
  • молоко – 100 г;
  • манка – 50 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • родзинки – 50 г;
  • цукор – 50 г;
  • цедра половини лимона;
  • вершкове масло або рослинна олія.

Спосіб приготування:

  1. Залийте манку молоком і залиште на 10 хвилин. Манка має набрякнути та стати м’якою.
  2. У глибокій мисці змішайте сир, яйця та цукор. Можна використовувати блендер, щоб добре перемішати та отримати однорідну масу.
  3. У сирну масу додайте цедру половини лимона, родзинки та набряклу манку, все добре перемішайте до однорідності.
  4. Розігрійте духовку до 190 градусів. Форму змастіть вершковим маслом або рослинною олією, викладіть тісто і розрівняйте поверхню. Надішліть запіканку в духовку на 35-40 хвилин.

А щоб випічка не черствіла довгий час, додайте один інгредієнт. Насолоджуйтесь смачною сирною запіканкою!