Забудете навіть про борщ: чеський супчик легко приготуєте із простих продуктів

Читать на русском
Автор

Найсмачніша страва із простих продуктів без суєти на кухні

Супи посідають особливе місце на нашій кухні. Ця перша страва стала повсякденною у нашому житті. Дуже і взимку ми готовим ситні супи, що зігрівають, а влітку ми любимо поласувати освіжаючою першою стравою.

Сьогодні ми разом із "Знай.UA" приготуємо знаменитий чеський часниковий суп. Готується він із невеликої кількості продуктів. Однак суп вийде настільки смачним, ситним і ароматним, що ви забудете навіть про улюблений червоний борщ.

Як приготувати чеський суп

Інгредієнти:

  • м’ясо (свинина) — 400 г;
  • вода — 1,5 л;
  • картопля — 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • яйце — 1 шт.;
  • лист лавровий — 1 шт.;
  • хліб житній — 1-2 шматочки;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія рослинна — для обсмажування;
  • петрушка свіжа — 6-7 гілочок.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо вимити, помістити в каструлю, влити 1,5 л холодної води, поставити на вогонь і довести до кипіння. Піну зняти, додати лавровий лист і варити м’ясо на повільному вогні до готовності.
  2. Картопля, цибуля, часник очистити. Картоплю та цибулю необхідно нарізати кубиками, часник пропустити через прес.
  3. Хліб нарізати невеликими шматочками, викласти на суху сковороду і підсмажити протягом 4-5 хвилин.
  4. Цибулю обсмажити до легкого золотистого кольору. Посолити та поперчити, додати часник і обсмажити не більше як 1 хвилину до появи часникового запаху.
  5. Яйце розбити в миску і збовтати вилкою.
  6. Картоплю викласти в каструлю, залити процідженим бульйоном. Туди додати нарізане на шматки м’ясо. Суп необхідно варити до готовності картоплі, посолити та за бажанням додати спеції.
  7. У суп викласти обсмажену цибулю з часником і тонким цівком влити збите яйце.
  8. У страву додати дрібно нарізану петрушку, довести до кипіння, зняти з вогню та подавати із сухариками.

Рекомендуємо також приготувати ситний китайський суп за рецептом "Телеграфа". Він вийде яскравим та наваристим.