
-
40 хв
Приготування
-
4
порції
Гавайська піца поєднує у собі, здавалося б, несумісне: солодкі ананаси, м'ясну начинку, сир і пікантний соус. Та саме за цей контраст смаків багато хто її і любить.
Рецептом гавайської піци поділилась авторка YouTube-каналу "Смачно та гарно вдома". Завдяки покроковій інструкції ви зможете приготувати дві апетитні піци з хрусткою скоринкою та ніжною начинкою.
Лайфхаки для смачної гавайської піци
- Щоб тісто було хрустким, використовуйте холодну воду і не додавайте всю олію одразу.
- Не розкачуйте тісто качалкою — так воно втратить пухирці повітря і стане пласким.
- Піца буде соковитіша, якщо додати трохи рідини з ананасів у соус.
- Сир краще натирати крупно, тоді він рівномірно розподіляється і не "збирається" комочками.
Інгредієнти
-
200 мл
-
280 - 300 г
-
1/3 ч.л.
-
2 ст. л.
-
4 г
-
150 г
-
200 г
-
200 г
-
3 ст. л.
-
до смаку
Етапи приготування
-
У 200 мл холодної води розчиніть 4 г сухих дріжджів. Якщо хочете більш пухке тісто, використовуйте 10 г живих дріжджів. Ретельно перемішайте.
-
Поступово додавайте борошно до води з дріжджами. Спочатку перемішуйте ложкою, потім руками до отримання однорідного, пластичного, м'якого та ніжного тіста. Воно може трішки прилипати до рук, це нормально.
-
Перекладіть тісто назад у миску, накрийте рушником і залиште на 40 хвилин.
-
Після вистоювання додайте до тіста 1/3 чайної ложки солі та порційно олію. Замішуйте до тих пір, поки тісто не стане м'яким, еластичним та однорідним.
-
Консервовані ананаси наріжте невеликими, але не надто дрібними шматочками. Варене куряче філе наріжте квадратиками. Сир натріть на тертці.
-
До томатної пасти додайте дрібку італійських трав і перемішайте.
-
З цієї кількості тіста виходить дві піци діаметром 28 см, тому розділіть тісто на дві частини. Кожну частину тіста розминайте та витягуйте руками (не скалкою!), формуючи коло діаметром 28 см. Притискайте тісто до центру, виганяючи пухирці повітря та зайве тісто до бортиків. Бортик формуйте за своїм бажанням.
-
Перекладіть сформоване коло тіста на пергамент, присипте трішки борошном і за потреби продовжте формувати рівненьку піцу.
-
Змастіть основу піци томатним соусом. Викладіть на соус куряче філе, потім ананаси.Зверху щедро посипте всю піцу натертим сиром.
-
Розігрійте духовку до максимальної температури (250°C). Перекладіть піцу разом з пергаментом у розігріту духовку та випікайте протягом 10 хвилин при максимальній потужності.
\