Секрет апетитних котлет: що зробити з фаршем перед приготуванням

Читать на русском
Автор
Якщо замаринувати фарш, буде значно смачніше
Якщо замаринувати фарш, буде значно смачніше. Фото today.ua

Котлети будуть особливо соковитими та смачними

Ми розповідали, як смачніше посмажити гриби. Тепер ділимось секретом смачних та соковитих котлет.

Цю страву готують у всьому світі, адже це просто, швидко, ситно і, звичайно, дуже смачно. Іноді вони сухуваті, жорсткі або не мають вираженого смаку. Якщо це ваша проблема, зверніть увагу на пораду, якою ділимось разом із порталом "Добрі новини".

Секрет полягає у тому, що фарш перед формуванням котлет потрібно замаринувати

Додавайте спеції в готовий фарш. Чорний перець — це основа, а далі можете експериментувати з улюбленими травами та спеціями, наприклад, паприкою, часником, цибулею, майораном. Не бійтеся використовувати жирне м'ясо, адже саме воно робить котлети соковитими. Найкраще поєднати жирне м'ясо (наприклад, свинячу лопатку) з пісним (наприклад, курячою грудкою). Жир дозволить спеціям максимально розкритися.

Для маринування фаршу використовуйте також мінеральну воду з газом. На 1 кг фаршу візьміть 150 мл води. Ретельно перемішайте фарш, відбийте його руками і поставте в холодильник на 4 години.

Після маринування додайте сіль — і можете приступати до формування котлет. Обсмажте їх на сковороді або запечіть у духовці.

З цим секретом ваші котлети завжди будуть виходити соковитими, ароматними та неймовірно смачними. Також ми розповідали, які крупи можна готувати без варіння.