Каші, які не потрібно варити: повний перелік круп для відключень

Читать на русском
Автор
732
Ці крупи можна просто залити водою чи іншою рідиною
Ці крупи можна просто залити водою чи іншою рідиною. Фото simya.com.ua

Не всі каші потребують варіння

Ми розповідали про "нічну" вівсянку та її цікавий метод приготування. Мало хто знає, та є ще крупи, які не потребують варіння.

Переліком ділимось разом із порталом SHUBA. Він особливо стане у пригоді під час відключень електроенергії.

Гречка

Ця чудова крупа не потребує варіння. Залийте її окропом, додайте трохи солі та цукру до смаку, а також сухофрукти чи горіхи. Накрийте кришкою та залиште настоюватися на 2-3 години. Також можна залити гречку кефіром кімнатної температури, додати трохи меду, кориці чи ванілі та залишити на ніч у холодильнику. Вранці ви отримаєте неймовірно смачний та поживний сніданок.

Вівсянка

Залийте вівсяні пластівці окропом, додайте сіль, цукор, сухофрукти або горіхи. Накрийте кришкою та дайте настоятися 10-15 хвилин. Або ж змішайте вівсяні пластівці з йогуртом, кефіром або молоком, додайте мед, ягоди або сухофрукти. Залиште в холодильнику на ніч.

Перловка

Залийте перловку окропом або холодною водою (пропорція 1:3 або 1:4). Накрийте кришкою та залиште настоюватися на 6-8 годин, а краще на ніч. Додайте сіль, спеції, сухофрукти. Можна приготувати її і у термосі. Залийте перловку окропом, додайте сіль та спеції. Перелийте в термос і залиште на 4-5 годин. Цей варіант ідеально підходить для людей, які багато часу проводять у дорозі.

Кускус

Залийте кускус окропом, додайте сіль, оливкову олію. Накрийте кришкою та дайте настоятися 5-10 хвилин. Додайте овочі, м'ясо, спеції тощо. Також можна залити кускус теплою водою або бульйоном, додати сіль, спеції. Накрити кришкою та дати настоятися 15-20 хвилин.

Манна каша

Залийте манну крупу холодним молоком, додайте цукор, сіль, ваніль. Накрийте кришкою та дайте настоятися 15-20 хвилин. Є й інший метод — залийте манну крупу йогуртом або кефіром кімнатної температури. Накрийте кришкою та дайте настоятися 1-2 години.

Пам'ятайте, що ці рецепти можна міняти та доповнювати за вашим смаком. Не бійтеся експериментувати та додавати нові інгредієнти. Також ми розповідали, як правильно варити сосиски.