Каші, які не потрібно варити: повний перелік круп для відключень
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 745
![Ці крупи можна просто залити водою чи іншою рідиною](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/05/fdb9ee7c-85bf91b170aa861d94e891a4b8f46053.jpg?v=5565_1)
Не всі каші потребують варіння
Ми розповідали про "нічну" вівсянку та її цікавий метод приготування. Мало хто знає, та є ще крупи, які не потребують варіння.
Переліком ділимось разом із порталом SHUBA. Він особливо стане у пригоді під час відключень електроенергії.
Гречка
Ця чудова крупа не потребує варіння. Залийте її окропом, додайте трохи солі та цукру до смаку, а також сухофрукти чи горіхи. Накрийте кришкою та залиште настоюватися на 2-3 години. Також можна залити гречку кефіром кімнатної температури, додати трохи меду, кориці чи ванілі та залишити на ніч у холодильнику. Вранці ви отримаєте неймовірно смачний та поживний сніданок.
Вівсянка
Залийте вівсяні пластівці окропом, додайте сіль, цукор, сухофрукти або горіхи. Накрийте кришкою та дайте настоятися 10-15 хвилин. Або ж змішайте вівсяні пластівці з йогуртом, кефіром або молоком, додайте мед, ягоди або сухофрукти. Залиште в холодильнику на ніч.
Перловка
Залийте перловку окропом або холодною водою (пропорція 1:3 або 1:4). Накрийте кришкою та залиште настоюватися на 6-8 годин, а краще на ніч. Додайте сіль, спеції, сухофрукти. Можна приготувати її і у термосі. Залийте перловку окропом, додайте сіль та спеції. Перелийте в термос і залиште на 4-5 годин. Цей варіант ідеально підходить для людей, які багато часу проводять у дорозі.
Кускус
Залийте кускус окропом, додайте сіль, оливкову олію. Накрийте кришкою та дайте настоятися 5-10 хвилин. Додайте овочі, м'ясо, спеції тощо. Також можна залити кускус теплою водою або бульйоном, додати сіль, спеції. Накрити кришкою та дати настоятися 15-20 хвилин.
Манна каша
Залийте манну крупу холодним молоком, додайте цукор, сіль, ваніль. Накрийте кришкою та дайте настоятися 15-20 хвилин. Є й інший метод — залийте манну крупу йогуртом або кефіром кімнатної температури. Накрийте кришкою та дайте настоятися 1-2 години.
Пам'ятайте, що ці рецепти можна міняти та доповнювати за вашим смаком. Не бійтеся експериментувати та додавати нові інгредієнти. Також ми розповідали, як правильно варити сосиски.