Грушево-горіхове варення: покроковий рецепт

Автор
1
  • 1 ч

    Приготовление

Якщо ви полюбляєте горіхи і обожнюєте груші, то обов'язково оціните цей чудовий рецепт ароматного грушового варення з горіхами. У холодну зимову пору воно нагадає вам про тепло сонячного літа, тож рекомендуємо!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

1. Груші, відібрані для варення, вимийте, очистіть від шкірки, наріжте на четвертинки, видаліть серцевину, наріжте великими кубиками або скибочками будь-якої іншої форми і складіть в миску для варіння варення.

2. В окрему каструлю всипте цукор, влийте воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні до повного розчинення крупинок цукру.

3. Приготованим сиропом залийте подрібнені груші в мисці. Потім поставте миску на вогонь, доведіть її до кипіння і варіть приблизно 15 хвилин, знімаючи піну, що утворюється.

4. Додайте в фруктову масу ядра волоських горіхів (четвертинки або більш дрібні шматочки, за бажанням) і варіть суміш, помішуючи, ще хвилин 15.

5. Тим часом вимийте невеликі банки, призначені для варення, і стерилізуйте їх будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип'ятіть і обсушіть.

6. Кипляче варення розкладіть в підготовлені сухі банки і щільно укупорьте або закрутіть гвинтовими кришками. Переверніть банки догори дном приблизно на півгодини, а потім поверніть в початкове положення.

Коли банки з варенням повністю охолонуть, приберіть їх на зимнє збереження.

З чим смакувати:

Смачне варення з груш та горіхами найкраще смакуватиме до зимового чаю, а також в якості доповнення до морозива, сиру, млинців.