Грушево-горіхове варення: покроковий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
- 10
-
1 ч
Приготовление
Якщо ви полюбляєте горіхи і обожнюєте груші, то обов'язково оціните цей чудовий рецепт ароматного грушового варення з горіхами. У холодну зимову пору воно нагадає вам про тепло сонячного літа, тож рекомендуємо!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
2,2 кг.
-
350 г.
-
1 стакан (250 г).
-
2 кг.
Способ приготовления
1. Груші, відібрані для варення, вимийте, очистіть від шкірки, наріжте на четвертинки, видаліть серцевину, наріжте великими кубиками або скибочками будь-якої іншої форми і складіть в миску для варіння варення.
2. В окрему каструлю всипте цукор, влийте воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні до повного розчинення крупинок цукру.
3. Приготованим сиропом залийте подрібнені груші в мисці. Потім поставте миску на вогонь, доведіть її до кипіння і варіть приблизно 15 хвилин, знімаючи піну, що утворюється.
4. Додайте в фруктову масу ядра волоських горіхів (четвертинки або більш дрібні шматочки, за бажанням) і варіть суміш, помішуючи, ще хвилин 15.
5. Тим часом вимийте невеликі банки, призначені для варення, і стерилізуйте їх будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип'ятіть і обсушіть.
6. Кипляче варення розкладіть в підготовлені сухі банки і щільно укупорьте або закрутіть гвинтовими кришками. Переверніть банки догори дном приблизно на півгодини, а потім поверніть в початкове положення.
Коли банки з варенням повністю охолонуть, приберіть їх на зимнє збереження.
З чим смакувати:
Смачне варення з груш та горіхами найкраще смакуватиме до зимового чаю, а також в якості доповнення до морозива, сиру, млинців.