Забуті рецепти української кухні: Тетеря

Автор
0
  • 20 мин

    Приготовление

  • 4

    порции

Страви української кухні своїми коренями сягають у сиву давнину. Чи знаєте ви, що деякі з них дійшли до нас ще із часів трипільської культури? Страва "Тетеря" - одна з них.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Житнє борошно розвести водою до стану рідкого тіста та відставити для скисання. Зварити рідку пшоняну кашу, на воді.
Тетеря була подібна на куліш, готувалася з пшона і заправлялася рідким житнім тістом. У святкові дні таку кашу готували на м’ясній або рибній юшці. А в піст тетерю заправляли хріном і квасом.
Коли пшоно у юшці звариться вливають помішуючи житнє тісто та сіль. Якщо тетеря занадто густа, тоді можна розвести юшкою з риби, молоком, водою або жиром.

З чим подавати:

Добре смакує з квасом.

"Забуті рецепти української кухні" - проект SMAK.UA, в рамках якого ми публікуємо незаслужено забуті рецепти української кухні, які могли б бути цікаві і в сучасний час. Добірку цих рецептів ви зможете знайти ТУТ.