Забуті рецепти української кухні: Тетеря
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
20 мин
Приготовление
-
4
порции
Страви української кухні своїми коренями сягають у сиву давнину. Чи знаєте ви, що деякі з них дійшли до нас ще із часів трипільської культури? Страва "Тетеря" - одна з них.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
3 ст.л.
-
200 г
-
800 г
-
за смаком
-
за смаком
-
за смаком
-
за смаком
Способ приготовления
Житнє борошно розвести водою до стану рідкого тіста та відставити для скисання. Зварити рідку пшоняну кашу, на воді.Тетеря була подібна на куліш, готувалася з пшона і заправлялася рідким житнім тістом. У святкові дні таку кашу готували на м’ясній або рибній юшці. А в піст тетерю заправляли хріном і квасом.
З чим подавати:
Добре смакує з квасом.
"Забуті рецепти української кухні" - проект SMAK.UA, в рамках якого ми публікуємо незаслужено забуті рецепти української кухні, які могли б бути цікаві і в сучасний час. Добірку цих рецептів ви зможете знайти ТУТ.