Забуті рецепти української кухні: Холодник

Автор
5
  • 40 мин

    Приготовление

  • 4

    порции

Холодником наші пращури називали холодний борщ на буряковому відварі або квасі з дрібно нарізаними свіжими огірками, зеленою цибулею та іншими овочами, що заправлявся прянощами. Ця традиційна українська страва смачна, освіжаюча та варта бути приготованою цим спекотним літом.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Буряк очистити, нарізати маленькими кубиками, покласти в каструлю, залити водою, додати оцту і поставити варити на 20-30 хв.Готовий буряковий відвар процідити і охолодити.Буряк покласти в каструлю, додати варену картоплю і огірки, нарізані кубиками, рублене яйце і дрібно нарізану зелену цибулю, щавель.У каструлю з супом покласти сіль, цукор і гірчицю.Залити буряковим відваром, додати сметану і розмішати. Холодник посипати нарізаною зеленню петрушки або кріпу.

Подавайте страву зі свіжоспеченим хлібом.

"Забуті рецепти української кухні" - проект SMAK.UA, в рамках якого ми публікуємо незаслужено забуті рецепти української кухні, які могли б бути цікаві і в сучасний час. Добірку цих рецептів ви зможете знайти ТУТ.