Забуті рецепти української кухні: Холодник
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
40 мин
Приготовление
-
4
порции
Холодником наші пращури називали холодний борщ на буряковому відварі або квасі з дрібно нарізаними свіжими огірками, зеленою цибулею та іншими овочами, що заправлявся прянощами. Ця традиційна українська страва смачна, освіжаюча та варта бути приготованою цим спекотним літом.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
2 шт.
-
за смаком
-
0,5 ч.л.
-
за смаком
-
за смаком
-
за смаком
-
80 г
-
1 шт.
-
1 шт.
-
1 шт.
-
1 пучок
-
за смаком
Способ приготовления
Буряк очистити, нарізати маленькими кубиками, покласти в каструлю, залити водою, додати оцту і поставити варити на 20-30 хв.Готовий буряковий відвар процідити і охолодити.Буряк покласти в каструлю, додати варену картоплю і огірки, нарізані кубиками, рублене яйце і дрібно нарізану зелену цибулю, щавель.У каструлю з супом покласти сіль, цукор і гірчицю.Залити буряковим відваром, додати сметану і розмішати. Холодник посипати нарізаною зеленню петрушки або кріпу.Подавайте страву зі свіжоспеченим хлібом.
"Забуті рецепти української кухні" - проект SMAK.UA, в рамках якого ми публікуємо незаслужено забуті рецепти української кухні, які могли б бути цікаві і в сучасний час. Добірку цих рецептів ви зможете знайти ТУТ.