Альтернативний Новорічний стіл: салат з буряка, цитрусу та козячого сиру
- Автор
- Дата публикации
- Автор
- 2
-
35 мин
Приготовление
-
2
порции
Легкий та простий салат, особливо смакує влітку з келихом охолодженого білого вина. Тож зберігайте рецепт!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
2 шт.
-
1 шт.
-
100 г.
-
2 ст.л.
-
пучок.
-
2 ст.л.
-
за смаком.
-
за смаком.
-
за смаком.
Способ приготовления
1. Зварити буряк до готовності або запекти в духовці. Після охолодження, очистити від шкірки, нарізати дуже тонкими скибочками і викласти на тарілку.
2. Почистити апельсин від шкірки та розрізати на шматочки, залишки соку зібрати в посудину.
3. Козячий сир розім′яти виделкою, сформувати невеликі кульки і обваляти в дрібно нарізаній петрушці.
4. Приготувати заправку: в окремій посудині змішати оливкову олію, залишений апельсиновий сік, винний оцет (можна замінити на яблучний), також додати дрібку цукру, солі та перцю. Полити буряк заправкою і залишити на кілька хвилин. Подавати з шматочками апельсина, кульками сиру та молодим листям буряка (або будь-яким доступним листям салату).
5. При бажанні всі інгредієнти можна змішати та ще раз полити соусом.
Нехай смакує!