Готуємо літній гарнір: паста з баклажанами і томатним соусом

Автор
0
  • 50 мин

    Приготовление

  • 5

    порций

Незважаючи на простоту інгредієнтів, паста виходить дуже смачною і ситною. Подати таку пасту можна з улюбленим салатом до риби або м'яса. Обов'язково приготуйте!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

1. Баклажани миємо, нарізаємо соломкою і складаємо в миску, трохи посоливши. Залишаємо на 20-30 хвилин.

2. Змиваємо під проточною водою з баклажанів сіль, відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

3. У сковороді розігріваємо трохи олії, викладаємо баклажани і смажимо на середньому вогні до золотистого кольору і м'якості, періодично помішуючи. Солимо за смаком.

4. Готуємо соус: помідори миємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо і ріжемо на четвертинки кільця, часник дрібно ріжемо. У сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо цибулю, трохи солимо і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.

5. До обсмаженої цибулі викладаємо помідори, додаємо трохи солі і перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо приблизно 10 хвилин, періодично перемішуючи.

6. Базилік миємо і дрібно ріжемо. Додаємо третю частину рубленого базиліка в соус (залишки базиліку відкладаємо осторонь). Перемішуємо і готуємо ще хвилин 5-7.

7. Доводимо воду до кипіння, солимо і відварюємо пасту як зазначено на упаковці.

8. Баклажани міксуємо з соусом і прогріваємо 2-3 хвилини. Додаємо залишки базиліку, часнику і перемішуємо.

9. Міксуємо спагеті з баклажанами і томатним соусом. Перемішуємо, трохи прогріваємо, і подаємо до столу, прикрасивши листочками базиліку.

Порада:

Якщо бажаєте, щоб соус був гострим, додайте до нього перчик пепероні, але після приготування не забудьте його забрати!


Нехай смакує!