Готуємо літній гарнір: паста з баклажанами і томатним соусом
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
50 мин
Приготовление
-
5
порций
Незважаючи на простоту інгредієнтів, паста виходить дуже смачною і ситною. Подати таку пасту можна з улюбленим салатом до риби або м'яса. Обов'язково приготуйте!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 кг.
-
10 г.
-
25 шт.
-
5 шт.
-
10 зубчиків.
-
5 пучків.
-
15 ст.л.
-
за смаком.
-
за смаком.
Способ приготовления
1. Баклажани миємо, нарізаємо соломкою і складаємо в миску, трохи посоливши. Залишаємо на 20-30 хвилин.
2. Змиваємо під проточною водою з баклажанів сіль, відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
3. У сковороді розігріваємо трохи олії, викладаємо баклажани і смажимо на середньому вогні до золотистого кольору і м'якості, періодично помішуючи. Солимо за смаком.
4. Готуємо соус: помідори миємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо і ріжемо на четвертинки кільця, часник дрібно ріжемо. У сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо цибулю, трохи солимо і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.
5. До обсмаженої цибулі викладаємо помідори, додаємо трохи солі і перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо приблизно 10 хвилин, періодично перемішуючи.
6. Базилік миємо і дрібно ріжемо. Додаємо третю частину рубленого базиліка в соус (залишки базиліку відкладаємо осторонь). Перемішуємо і готуємо ще хвилин 5-7.
7. Доводимо воду до кипіння, солимо і відварюємо пасту як зазначено на упаковці.
8. Баклажани міксуємо з соусом і прогріваємо 2-3 хвилини. Додаємо залишки базиліку, часнику і перемішуємо.
9. Міксуємо спагеті з баклажанами і томатним соусом. Перемішуємо, трохи прогріваємо, і подаємо до столу, прикрасивши листочками базиліку.
Порада:Якщо бажаєте, щоб соус був гострим, додайте до нього перчик пепероні, але після приготування не забудьте його забрати!