Традиційні українські вареники
- Автор
- Дата публикации
- Автор
Найпопулярнішою та найулюбленішою національною стравою украинців є вареники, рецепт яких настільки ж простий, наскільки смачною є готова страва.
Складові
- Борошно - 600 г.
- Вода - 300 мл.
- Яйце - 3 шт.
- Цукор - 2 ст. л.
- Сіль - 1 ст. л.
- Перець - за смаком.
- Картопля - 8 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Рослинна олія - 50 г.
Спосіб приготування
Просійте борошно та насипте гіркою на дощечку.Зробіть заглиблення в муці, куди вбийте яйця та добавте воду, цукор та сіль.Замісіть тісто.
Залишіть його відпочити на пів години, загорнувши в харчову плівку.Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку.Тісто на вареники вийде ще більш смачним якщо в нього додати 40 г. вершкового масла.
На готові кружечки викладіть підготовану начинку та зліпіть вареник у вигляді на півмісяця.
Варити приблизно 10 хвилин.
Походження назви вареників пішло від слова «варити». Страва має ще одну назву – «вареники з піском», що означає ситні вареники.
Як і з чим подавати
Готові вареники полийте розтопленим маслом або смаженою цибулею з шкварками.
Смачного!