Традиційні українські вареники

Автор
Традиційні українські вареники
Найпопулярнішою та найулюбленішою національною стравою украинців є вареники, рецепт яких настільки ж простий, наскільки смачною є готова страва.

Складові

  • Борошно - 600 г.
  • Вода - 300 мл.
  • Яйце - 3 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Перець - за смаком.
  • Картопля - 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Рослинна олія - 50 г.

Спосіб приготування

Просійте борошно та насипте гіркою на дощечку.Зробіть заглиблення в муці, куди вбийте яйця та добавте воду, цукор та сіль.

Замісіть тісто.

Залишіть його відпочити на пів години, загорнувши в харчову плівку.Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку.
Тісто на вареники вийде ще більш смачним якщо в нього додати 40 г. вершкового масла.
Для цього відваріть картоплю в підсоленій воді, подрібніть цибулю та підсмажте на олії. Гарячу картоплю розімніть і з'єднайте з цибулею. Добавте сіль та перець за смакомГотове тісто розділіть на шматочки.Зробіть з кожного шматочка «ковбаски» (діаметром 2 см). Поділіть їх на невеликі шматочки розміром, які добре притрусіть борошном та розкачайте качалкою в тонкі кружечки.

На готові кружечки викладіть підготовану начинку та зліпіть вареник у вигляді на півмісяця.

Варити приблизно 10 хвилин.

Походження назви вареників пішло від слова «варити». Страва має ще одну назву – «вареники з піском», що означає ситні вареники.

Як і з чим подавати

Готові вареники полийте розтопленим маслом або смаженою цибулею з шкварками.

Смачного!