-
20 хв
Приготування
-
8
порцій
"Манзана" з грецької перекладається як баклажан. Спробуйте приготувати ці дивовижні фаршировані "яхточки".
Квашені фаршировані баклажани вийдуть особливо смачними, якщо дотримуватися кількох простих правил. Наприклад, перед варінням овочі можна проколоти зубочисткою в кількох місцях — так вони швидше і рівномірніше приготуються. Щоб начинка з моркви та перцю зберегла соковитість, додавайте овочі невеликими порціями в добре розігріту олію і постійно перемішуйте — це запобіжить підгорянню та допоможе зберыгти насичений колір. А під час настоювання баклажанів під гнітом можна додати кілька горошин духмяного перцю або лавровий лист. Це додасть готовій страві особливого аромату.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
по вкусу
-
15 кг
-
5 кг
-
500 г
-
500 г
Етапи приготування
-
Баклажани миємо, акуратно відрізаємо плодоніжку, з одного боку, посередині робимо надріз 5 см.
-
Окремо відварюємо маленькі, а потім великі баклажани.
-
Варені баклажани остуджуємо в проточній холодній воді, викладаємо на дошку, що лежить під нахилом, рядами, притискаємо іншою дошкою і зверху ставимо вантаж.
-
Поки стікає з баклажанів сік, готуємо начинку. Моркву натираємо на великій тертці, в казан наливаємо дві склянки олії та на сильному вогні тушкуємо моркву 5-10 хвилин, викладаємо у велику миску й остуджуємо.
-
Фаршируємо баклажани, укладаючи їх щільно, бажано в емальоване відро. Накриваємо і кладемо гніт.
-
Через три дні розкладаємо по банках і закриваємо капроновими кришками.
Як і з чим подавати
Такі баклажани стануть повноцінною закускою до картоплі, каш або м'ясних страв. Крім того, їх смачно їсти з чорним хлібом або лавашем.
Подавати на стіл фаршировані баклажани краще охолодженими, посипавши свіжою зеленню.
Смачного!