Фаршировані баклажани «Манзани»

Читать на русском
Автор
Фаршировані баклажани «Манзани»
  • 20 хв

    Приготування

  • 8

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

"Манзана" з грецької перекладається як баклажан. Спробуйте приготувати ці дивовижні фаршировані "яхточки".

Квашені фаршировані баклажани вийдуть особливо смачними, якщо дотримуватися кількох простих правил. Наприклад, перед варінням овочі можна проколоти зубочисткою в кількох місцях — так вони швидше і рівномірніше приготуються. Щоб начинка з моркви та перцю зберегла соковитість, додавайте овочі невеликими порціями в добре розігріту олію і постійно перемішуйте — це запобіжить підгорянню та допоможе зберыгти насичений колір. А під час настоювання баклажанів під гнітом можна додати кілька горошин духмяного перцю або лавровий лист. Це додасть готовій страві особливого аромату.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Баклажани миємо, акуратно відрізаємо плодоніжку, з одного боку, посередині робимо надріз 5 см.

  2. Окремо відварюємо маленькі, а потім великі баклажани.

  3. Варені баклажани остуджуємо в проточній холодній воді, викладаємо на дошку, що лежить під нахилом, рядами, притискаємо іншою дошкою і зверху ставимо вантаж.

  4. Поки стікає з баклажанів сік, готуємо начинку. Моркву натираємо на великій тертці, в казан наливаємо дві склянки олії та на сильному вогні тушкуємо моркву 5-10 хвилин, викладаємо у велику миску й остуджуємо.

  5. Фаршируємо баклажани, укладаючи їх щільно, бажано в емальоване відро. Накриваємо і кладемо гніт.

  6. Через три дні розкладаємо по банках і закриваємо капроновими кришками.

Як і з чим подавати

Такі баклажани стануть повноцінною закускою до картоплі, каш або м'ясних страв. Крім того, їх смачно їсти з чорним хлібом або лавашем.

Подавати на стіл фаршировані баклажани краще охолодженими, посипавши свіжою зеленню.

Смачного!