Перець на зиму «Італійський стиль»

Читать на русском
Автор
278
  • 35 хв

    Приготування

  • 5

    порцій

Такі ніжні, ароматні консервовані перчики з базиліком ви ще точно не куштували в жодної своєї подружки! Запечіть їх у духовці, додайте оливкову олію й італійське літо точно завітає до вас у гості!

Ці перчики виходять напрочуд соковитими та пряними, з легкою пікантною ноткою базиліку та гострого перцю. Вони не лише прикрасять ваш стіл, а й стануть універсальною заготівлею на зиму. Спробуйте поекспериментувати із зеленню. Щоб смак вийшов ще більш насиченим, крім базиліку можна додати трохи чебрецю або орегано. Головне — не шкодуйте оливкової олії, вона збереже овочі та наповнить їх яскравим ароматом.

Зазначеної в рецепті кількості інгредієнтів вистачить на те, щоб закрити півлітрову баночку перців.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Солодкий перець розрізаємо навпіл, очищаємо від насіння, промиваємо, обсушуємо та нарізаємо смужками бажаного розміру, але не дрібно.

  2. Викладаємо нарізаний перець на деко, застелене папером для випікання, трохи солимо та збризкуємо оливковою олією. Ставимо деко в нагріту до 180-200 °С духовку та запікаємо приблизно 20-25 хвилин до м'якості.

  3. Зелень миємо й обсушуємо. Часник очищаємо та нарізаємо пластинками. Гострий перець миємо й обсушуємо, видаляємо плодоніжку, розрізаємо на шматочки.

  4. На дно стерильної банки кладемо частину зелені, кілька пластинок часнику та гострий перець. Складаємо запечений перець (можна в середину додати ще частину зелені та часнику), щільно його утрамбовуємо, намагаючись не розім'яти. Зверху викладаємо часник та зелень, що залишилися.

  5. Додаємо сіль, вливаємо яблучний оцет і стільки оливкової олії, скільки поміститься в банку. Перець і зелень мають бути покриті олією. Олію додаємо частинами, притискаючи перець ложкою, щоб видалити з банки повітря.

  6. Банки злегка прикручуємо кришками та ставимо у велику каструлю з гарячою водою на решітку для стерилізації. Вода має закривати дно банки на 3-4 см.

  7. Каструлю закриваємо кришкою та доводимо воду до кипіння. Після закипання вогонь зменшуємо до мінімуму, щоб вода в каструлі ледве-ледве кипіла. Стерилізуємо з моменту закипання 0,5 л банки 7-9 хвилин.

  8. Банки виймаємо, герметично закатуємо, перевертаємо та охолоджуємо, загорнувши в ковдру.

Як і з чим подавати

Такі консервовані перчики можна подавати як самостійну закуску або гарнір до м'яса, птиці та риби. Також можна додавати їх у салати, пасти або як пікантну начинку для сендвічів.

Смачного!