-
35 хв
Приготування
-
5
порцій
Такі ніжні, ароматні консервовані перчики з базиліком ви ще точно не куштували в жодної своєї подружки! Запечіть їх у духовці, додайте оливкову олію й італійське літо точно завітає до вас у гості!
Ці перчики виходять напрочуд соковитими та пряними, з легкою пікантною ноткою базиліку та гострого перцю. Вони не лише прикрасять ваш стіл, а й стануть універсальною заготівлею на зиму. Спробуйте поекспериментувати із зеленню. Щоб смак вийшов ще більш насиченим, крім базиліку можна додати трохи чебрецю або орегано. Головне — не шкодуйте оливкової олії, вона збереже овочі та наповнить їх яскравим ароматом.
Зазначеної в рецепті кількості інгредієнтів вистачить на те, щоб закрити півлітрову баночку перців.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
1/4 ч. л.
-
0,5 кг
-
2 ветки
-
2 ветки
-
1/3 шт.
-
1/2 ч. л .
Етапи приготування
-
Солодкий перець розрізаємо навпіл, очищаємо від насіння, промиваємо, обсушуємо та нарізаємо смужками бажаного розміру, але не дрібно.
-
Викладаємо нарізаний перець на деко, застелене папером для випікання, трохи солимо та збризкуємо оливковою олією. Ставимо деко в нагріту до 180-200 °С духовку та запікаємо приблизно 20-25 хвилин до м'якості.
-
Зелень миємо й обсушуємо. Часник очищаємо та нарізаємо пластинками. Гострий перець миємо й обсушуємо, видаляємо плодоніжку, розрізаємо на шматочки.
-
На дно стерильної банки кладемо частину зелені, кілька пластинок часнику та гострий перець. Складаємо запечений перець (можна в середину додати ще частину зелені та часнику), щільно його утрамбовуємо, намагаючись не розім'яти. Зверху викладаємо часник та зелень, що залишилися.
-
Додаємо сіль, вливаємо яблучний оцет і стільки оливкової олії, скільки поміститься в банку. Перець і зелень мають бути покриті олією. Олію додаємо частинами, притискаючи перець ложкою, щоб видалити з банки повітря.
-
Банки злегка прикручуємо кришками та ставимо у велику каструлю з гарячою водою на решітку для стерилізації. Вода має закривати дно банки на 3-4 см.
-
Каструлю закриваємо кришкою та доводимо воду до кипіння. Після закипання вогонь зменшуємо до мінімуму, щоб вода в каструлі ледве-ледве кипіла. Стерилізуємо з моменту закипання 0,5 л банки 7-9 хвилин.
-
Банки виймаємо, герметично закатуємо, перевертаємо та охолоджуємо, загорнувши в ковдру.
Як і з чим подавати
Такі консервовані перчики можна подавати як самостійну закуску або гарнір до м'яса, птиці та риби. Також можна додавати їх у салати, пасти або як пікантну начинку для сендвічів.
Смачного!