-
35 хв
Приготування
-
7
порцій
Дуже смачна заготівля, яку можна їсти як у самостійному вигляді, так і додавати в рагу та супи.
Ця заготівля виходить дуже ароматною та в міру пікантною: соковиті помідори та солодкий перець доповнюють смак цвітної капусти, а часник надає особливого аромату. Готувати лечо з цвітною капустою нескладно, головне — ретельно підготувати овочі та не переварювати капусту, щоб вона зберегла форму і пружність.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
100 г
-
2 ст. ложки
-
300 г
-
2 кг
-
1.2 кг
-
2 шт.
-
2 пучка
-
200 мл
-
100 мл
Етапи приготування
-
Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.
-
Перець очищаємо від насіння та плодоніжок і нарізаємо смужками.
-
Петрушку миємо, обсушуємо, обрізаємо живці.
-
Часник нарізаємо пластинами.
-
Цвітну капусту розділяємо на невеликі суцвіття.
-
У каструлю кладемо помідори та перець, додаємо соняшникову олію, цукор, сіль і даємо масі закипіти.
-
Потім вливаємо оцет, перемішуємо, кладемо суцвіття цвітної капусти. Варимо 30 хвилин.
-
У стерилізовані банки поміщаємо невеликі пучки петрушки, а потім підготовлені овочі. Банки закатуємо і перевертаємо.
Як і з чим подавати
Готову закуску можна подавати як самостійну страву у холодному вигляді або трохи розігрівати перед подачею. Вона підійде як доповнення до м’ясних страв, картопляного пюре та каш.