Лечо з цвітною капустою «Калейдоскоп»

Читать на русском
Автор
Лечо з цвітною капустою «Калейдоскоп»
  • 35 хв

    Приготування

  • 7

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Дуже смачна заготівля, яку можна їсти як у самостійному вигляді, так і додавати в рагу та супи.

Ця заготівля виходить дуже ароматною та в міру пікантною: соковиті помідори та солодкий перець доповнюють смак цвітної капусти, а часник надає особливого аромату. Готувати лечо з цвітною капустою нескладно, головне — ретельно підготувати овочі та не переварювати капусту, щоб вона зберегла форму і пружність.

Етапи приготування

  1. Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.

  2. Перець очищаємо від насіння та плодоніжок і нарізаємо смужками.

  3. Петрушку миємо, обсушуємо, обрізаємо живці.

  4. Часник нарізаємо пластинами.

  5. Цвітну капусту розділяємо на невеликі суцвіття.

  6. У каструлю кладемо помідори та перець, додаємо соняшникову олію, цукор, сіль і даємо масі закипіти.

  7. Потім вливаємо оцет, перемішуємо, кладемо суцвіття цвітної капусти. Варимо 30 хвилин.

  8. У стерилізовані банки поміщаємо невеликі пучки петрушки, а потім підготовлені овочі. Банки закатуємо і перевертаємо.

Як і з чим подавати

Готову закуску можна подавати як самостійну страву у холодному вигляді або трохи розігрівати перед подачею. Вона підійде як доповнення до м’ясних страв, картопляного пюре та каш.