-
4 дн
Приготування
-
2
порції
Дуже смачні та нескладні у приготуванні сушені помідори стануть улюбленою закускою вашої родини у зимовий період. І, що важливо, ні духовку, ні плиту задіяти не потрібно, готувати цю консервацію вам допоможе енергія сонця.
Цей спосіб сушіння помідорів має кілька переваг. По-перше, він заощаджує електроенергію. По-друге, висушені на сонці помідори мають більш насичений і глибокий смак, адже пряме сонячне проміння концентрує природну насолоду та аромат. В результаті ви отримуєте закуску, яка ідеально підходить до багатьох страв, і при цьому ви будете впевнені, що в ній немає нічого зайвого, крім натуральних інгредієнтів. Зберігайте цей рецепт, і ваші помідори стануть справжньою окрасою столу взимку.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
2 ч. л.
-
2 кг
-
10 ч. л.
-
3 ст. л.
-
4 шт
-
0.5 ч. л.
Етапи приготування
-
Вимийте помідори, обсушіть. Розріжте на 4 частини та видаліть насіння.
-
Приготуйте пряну суміш – змішайте сіль, цукор, чорний перець та суміш спецій.
-
У велику миску складіть помідори, посипте приготовленою сумішшю спецій та перемішайте.
-
Розкладіть помідори на форму для сушіння щільно один до одного. Сушіть помідори на сонці 4-6 днів. Важливо, щоб температура повітря була не нижче 30 градусів, інакше помідори почнуть псуватися.
-
Остудіть помідори і складіть в суху стерильну банку шарами, чергуючи шар помідорів, шар порізаного пластинами часнику, трохи олії. Кожен шар придавлюйте і наповніть банку до верху, зверху полив олією. Олія повинна повністю покривати помідори.
-
Щільно закрийте стерильною кришкою та поставте у прохолодне місце.
Як подавати в’ялені на сонці помідори
В’ялені помідори можна використовувати для приготування бутербродів. Вони добре поєднуються з підсмаженим хлібом, фетою та моцарелою. Також їх можна додавати у пасту чи салати. Ще один спосіб використовувати сушені помідори – додати їх у соус.
Смачних заготовок!