Сушені помідори

Читать на русском
Автор
Сушені помідори
  • 4 дн

    Приготування

  • 2

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Дуже смачні та нескладні у приготуванні сушені помідори стануть улюбленою закускою вашої родини у зимовий період. І, що важливо, ні духовку, ні плиту задіяти не потрібно, готувати цю консервацію вам допоможе енергія сонця.

Цей спосіб сушіння помідорів має кілька переваг. По-перше, він заощаджує електроенергію. По-друге, висушені на сонці помідори мають більш насичений і глибокий смак, адже пряме сонячне проміння концентрує природну насолоду та аромат. В результаті ви отримуєте закуску, яка ідеально підходить до багатьох страв, і при цьому ви будете впевнені, що в ній немає нічого зайвого, крім натуральних інгредієнтів. Зберігайте цей рецепт, і ваші помідори стануть справжньою окрасою столу взимку.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Вимийте помідори, обсушіть. Розріжте на 4 частини та видаліть насіння.

  2. Приготуйте пряну суміш – змішайте сіль, цукор, чорний перець та суміш спецій.

  3. У велику миску складіть помідори, посипте приготовленою сумішшю спецій та перемішайте.

  4. Розкладіть помідори на форму для сушіння щільно один до одного. Сушіть помідори на сонці 4-6 днів. Важливо, щоб температура повітря була не нижче 30 градусів, інакше помідори почнуть псуватися.

  5. Остудіть помідори і складіть в суху стерильну банку шарами, чергуючи шар помідорів, шар порізаного пластинами часнику, трохи олії. Кожен шар придавлюйте і наповніть банку до верху, зверху полив олією. Олія повинна повністю покривати помідори.

  6. Щільно закрийте стерильною кришкою та поставте у прохолодне місце.

Як подавати в’ялені на сонці помідори

В’ялені помідори можна використовувати для приготування бутербродів. Вони добре поєднуються з підсмаженим хлібом, фетою та моцарелою. Також їх можна додавати у пасту чи салати. Ще один спосіб використовувати сушені помідори – додати їх у соус.

Смачних заготовок!